Drie plannen voor een regenachtige dag op Ibiza

5 de september de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ibiza heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en maar heel zelden heb je een paraplu nodig in de maanden juli en augustus. Maar omdat de mogelijkheid toch bestaat, ook al is de kans klein, kan er een dag zijn zonder dat je naar het strand kunt gaan, daarom stellen we je de volgende plannen voor om toch te kunnen genieten van je dag.
Als je al een huurauto hebt , blijf dan niet in het hotel, en ga op stap om Ibiza ook te leren kennen op een regenachtige dag. En misschien ken je het spaanse gezegde: bij slecht weer vrolijk gezicht 🙂

  • Ochtend bezoek aan de musea van Ibiza

In de oude stad “Dalt Vila” kun je uit twee musea kiezen. Houdt je van hedendaagse kunst, dan kun je je dag hier beginnen, in het museum Museu de Art Contemporani de Eivissa, met een uitstekende collectie van nationale en internationale artiesten vanaf de jaren 70. Hier leer je hoe het eiland vroeger was en de mensen van de XIX en XX eeuw, daarna niets beter dan richting katedraal te gaan tot het museum Museu Puget, hier vindt je schilderijen terug van het traditionele Ibiza, van de binnenlanden en de zee. En buiten de oude stad “ Dalt Vila”, in de wijk La Marina, wacht op je het huis Casa Broner, aangegeven van cultureel belang en van groot belang voor de liefhebbers van hedendaagse architectuur.

Museo Puget plannen Ibiza
Museo Puget

  • De routes van de kerken

Een perfect plan om gebruik te maken van je huurauto en het binnenland te leren kennen van het eiland op een rustig tempo. Ibiza heeft 17 kerken van traditionele architectuur en elke kerk heeft zijn eigen charme. Op het eerste oog lijken ze misschien hetzelfde maar ze zijn het niet. Alle kerken delen de simpele lijnen, de witgekalkte muren, met veranda en de dikke muren. Maar er zijn ook verschillende kenmerken: een antieke oude defentie toren met versiersels aan de muren, de toren met de kerkklok…Maak zelf een route per auto en neem deze op in je visite en maak hiervan je excuus om te gaan genieten van de velden van Ibiza´s met zijn amandelbomen, de johannesbroodbomen, vijgbomen en olijfbomen. Waar kun je deze terugvinden ?

In het oosten: Sant Carles de Peralta, Santa Eulària des Riu en Nuestra Señora de Jesús

In het centrum: Sant Rafel, Santa Gertrudis de Fruitera en Sant Llorenç de Balafia.

In het westen: Sant Antoni, Santa Agnès de Corona, Sant Mateu d’Aubarca, Sant Josep de sa Talaia en Sant Agustí.

In het noorden: Sant Vicent de sa Cala, Sant Joan Labritja en Sant Miquel Arcángel.

In het zuiden: Sant Jordi de Ses Salines, Sant Francesc de s’Estany en Es Cubells.

winkelen plannen Ibiza
Biscuit Store, Vila.

  • Winkel middag

In de wijk La Marina en romdom het centrale plein van de oude stad Dalt Vila vindt je meerdere mode boutiques. Ook in de straten tussen de avenida Isidor Macabich en het plein van Vara de Rey. Tussen deze 3 zones, kunnen we je verzekeren dat je een hele middag druk bent met etalages kijken en uiteraard met winkelen. Hier een paar voorbeelden van winkels afhankelijk van je smaak:

-Op zoek naar luxe merken?: Mayurka (Ignacio Wallis, 11 y 12) y NYC (Vara de Rey, 8)

-Unieke ontwerpen van onafhankelijke modeontwerpers?: Noos (Bisbe Azara, 2), reVOLVER (Bisbe Azara, 1),

Adlib mode?: Ad Libitum (Bisbe Cardona, 10), Luis Ferrer (Plaza de San Telmo, 6) y Bamba Ibiza (Antoni Palau, 5)

-Stijlvolle kleding voor goede prijzen?: Biscuit (Bisbe Cardona, 1)

** **

Vondt je onze plannen leuk? Wil je nog meer ideeën opdoen om van Ibiza volop te kunnen genieten, kijk dan zeker eens verder op onze posts van ons blog, huur hier je auto op onze web en ontdek de geheimen van het eiland.

** **

Dit artikel is gepubliceerd in routes in de auto, en gelabeld als autoroutes|bezienswaardigheden|routes in de auto|vila|winkelen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS