Het verborgen Ibiza: het dorp van Balàfia

15 de juni de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Huur een auto op Ibiza en ontdek de schatten die ver van de belangrijkste toeristische centra verblijven. Zoals het dorp van Balàfia, een uniek architectonisch groepering van het eiland, waarvan de historische waarde van cultureel belang is. Als u geïnteresseerd bent in architectuur, hop dan in de en rij naar Sant Llorenç de Balàfia, in deze omgeving vindt je deze interessante enclave.

Het is moeilijk de oorsprong van Balàfia te weten daar er niet weinig informatie over de enclave is, hoewel het wel bekend is dat aan het begin van de 18e eeuw de bouw van een tempel werd opgedragen, die uiteindelijk gebouwd werd in Sant Joan. Het belang van Balàfia ligt echter echt in haar voorziening, waar de huizen een echte compact dorp vormen in tegenstelling tot traditionele, verspreide en zelfvoorzienende boeren nederzettingen. De groepering, unieke op het eiland, bestaat een half dozijn huizen, twee trulls of molens en twee toevluchtstorens, naast oude stallen en velden.

Balafia Ibiza autoverhuur Ibiza
Balafia, Ibiza. © Nuria Cortés

Perfect aangepast aan de velden en terreien, alle huizen behouden getrouw de traditionele Ibicenco architectuur: kleine ramen, platte daken van klei, broodovens… De twee torens, in de vorm van een conische cilinder, werden gebouwd om te dienen als toevluchtsoord voor de bewoners van de huizen in het geval van piraten aanvallen. Daarop ziet u een paar kruisen geschilderd met kalk, een oude traditie die bescherming bood tegen negatieve invloeden.

De huisgroepering is privé-eigendom, daardoor wordt discretie en respect aanbevolen tijdens de wandeling hier doorheen. U kunt de woningen niet bezoeken, maar wel kun je rond het dorpje gaan en via de straatjes die er omheen liggen, van waaruit u van dichtbij een van de torens ziet.

Coördinaten: 39.0324641,1.4819113

Gebied: centrum-noord

Hoe er te komen: die weg die naar dit dit architecturale deel leidt is de weg naar Sant Joan de Labritja, bijna tegenover de afslag die naar Sant Carles leidt. Een signaal geeft de richting aan naar deze enclave.

Aanrading: Plan dit in om vóór of na het bezoek te gaan eten in het nabijgelegen restaurant Es Pins . Het is een zeer bekend, traditioneel, en goedkoop restaurant en zij zullen de lekkerste allioli bedienen, waardoor je huilen moet van emotie.

**

Wilt u een auto huren op Ibiza? Zoja, zie hier voor onze aanbiedingen, reserveer met ons en maak je klaar om te genieten van uw reis naar Ibiza.

Moto Luis Rent a car, auto huren in Ibiza sinds 1956.

**

Dit artikel is gepubliceerd in bezienswaardigheden, en gelabeld als bezienswaardigheden|het noorden van Ibiza|Kultur|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS