Ontdek Es Vedra in drie plannen, twee legendes en een paella

15 de november de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een van de meest gefotografeerde plekken van Ibiza ligt net buiten het eiland. Slechts op een paar meter afstand. Het is de rotsen groep bestaande uit de eilandjes van Es Vedra en Es Vedranell. Hoewel het twee rotsen zijn, is het de grootste, Es Vedra, die alle fame krijgt dankzij haar bijzondere en indrukwekkende profiel. Een echt Ibiza symbool die je niet alleen van dichtbij kunt zien maar ook wanneer je verder het binnenland inrijdt en plotseling, verschijnt het profiel voor je ogen na het beklimmen van een helling of het nemen van een bocht.

De legendes van Es Vedra

Maar het is niet alleen haar onmiskenbare schoonheid dat haar zo bekend heeft gemaakt. Sinds het einde van de 19e eeuw, en vanwege haar speciale magnetisme, verbonden met waarnemingen en paranormale verschijnselen, garandeerde de missionaris Francisco Palau, tijdens één van zijn kluizenaars terugtrekkingen op Es Vedrà dat hij hemelse wezens en dames van licht gezien had . Wat waarschijnlijk mystieke metaforen waren en dit heeft geleid tot de overtuiging dat de rotsen een speciale energie uitstoten. Volgens zeilers raken de wijzers van de controle knoppen ook van slag.

 

Es Vedra - autoverhuur Ibiza
Es Vedra – Ibiza. © Ibiza.travel

Een commercieel vliegtuig dat op weg was naar Gran Canaria vanaf Mallorca verhoogde de legende van de eilandjes. Bijna een eeuw later, in 1979, genaamd het Manises geval. Tijdens deze gebeurtenis werd er meedere keren informatie opgevraagd vanuit de cabine, daar in de nabijheid van het vliegtuig rode lichten uitgezonden werden. Het vliegtuig bevond zich op dat moment tussen het kanaal dat Denia van Ibiza scheidt . De verkeerstoren van Barcelona meldde dat er geen andere vluchten op de route zich bevonden, de piloot besloot om uiteindelijk een noodlanding op de luchthaven van Valencia te maken daar de rode lichten nog steeds in de buurt waren.

 Drie plannen om Es Vedra te ontdekken

  • Met de auto: ga richting Sant Josep en volg vanaf daar de borden naar Cala d´Hort. Vanuit dezelfde baai heb je een prachtig uitzicht over het eilandje. Maar als u op zoek bent naar het perspectief die je op alle promotie foto’s ziet, neem dan het pad dat begint vanaf dit punt, parkeer de auto en loop naar de klif. Opgepast. Wij herinneren u eraan dat de verzekering schade aan de onderzijde van de auto niet afdekt, rijdt met uiterste voorzichtigheid over zandwegen of wegen in slechte staat. Het is ook essentieel om respect te hebben voor het milieu en geen afval achter te laten, geen sigarettenpeuken, of iets dergelijks. Als u alleen wilt zijn, kom dan op elk gewenst moment met uitzondering van in de avonduren dus niet bij schemering. En als u hier tegen de middag aankomt, vergeet dan niet om een paella te eten bij El Carmen (komt met een prachtig uitzicht inclusief), gelegen in de dezelfde baai, cala D’hort.

 

Es Vedra - autoverhuur Ibiza
Es Vedra – © Isaac García

  • Met de boot: verschillende bedrijven bieden excursies naar Es Vedra aan en je kunt gelijk ook andere mooie hoeken van de kust van Ibiza Reserveer bij één van de volgende bedrijven Ulises Cat, Cruceros Portmany of Nautilus Ibiza.
  • Met een rondleiding: beide eilandjes zijn deel van het natuurgebied Naturals d’es Vedra en Es Vedranell en eilandjes gelegen aan de west kust en zuidwest kust. Het heeft een grote natuurlijke waarde van verschillende endemische plantensoorten, aangepast aan de voortdurende invloed van de zee en de wind op deze plantensoorten en het land waar ze groeien. De beste manier om dit te kunnen waarderen is door middel van de rondleidingen die georganiseerd worden (Tel: 971 17 76 88)

**

Vind je dit een leuk plan? Zo ja, leer onze aanbiedingen kennen , boek met ons en maak je klaar om te genieten van uw reis naar Ibiza.

Moto Luis Rent a car, Autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

**

Dit artikel is gepubliceerd in bezienswaardigheden, en gelabeld als bezienswaardigheden|het westen van Ibiza|Ibiza essentieel|romantische plannen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS