Barretjes aan de kant van de weg op Ibiza: Can Tixedó

10 de december de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Met dit artikel over Can Tixedó beginnen we met een reeks beoordelingen over de beste bars langs de weg op Ibiza, die traditioneel belangrijke ontmoetingsplaatsen zijn geweest voor de lokale bevolking om bij te praten en voedsel en huishoudelijke producten te kopen. Boek uw huurauto bij Moto Luis, ga op weg en verken het meest authentieke Ibiza door zijwegen te nemen.

Can Tixedó Art-Café: tapas en veel kunst

Deze bar bevindt zich op een kruispunt en is om twee redenen een van de beste bars langs de kant van de weg op Ibiza geworden: het heeft een sterke lokale sfeer behouden en op het menu staat een breed scala aan zeer smakelijke porties, geschikt voor lunch of diner. Can Tixedó is ook een ideale stop om ‘s ochtends een kopje koffie te drinken of een stuk zelfgemaakte cake als middagsnack te nuttigen terwijl u een gesprek voert met vrienden of gewoon mensen kijkt.

Kan Tixedo beste road bars in Ibiza beste road bars tentoonstellingen
De tentoonstellingen georganiseerd in Can Tixedó Art Cafe veranderen om de drie weken. © Can Tixedó

Naast het gastronomische aanbod en de relaxte ambiance, onderscheidt Can Tixedó zich ook door de ondersteuning aan de kunstenaars – zowel lokale als buitenlandse – omdat zij hun muren aanbieden zodat zij hun kunstwerken kunnen tonen tijdens tijdelijke tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen veranderen om de drie weken, dus het is altijd interessant om naar Can Tixedó te gaan om te zien wat nieuw is.

Can Tixedó: meer dan 50 jaar geschiedenis

Can Tixedó heeft meer dan een halve eeuw geschiedenis en is al die jaren een ontmoetingsplaats geweest voor buren van Buscastell vanwege de aangrenzende supermarkt en de locatie op de kruising tussen Sant Rafel en Santa Agnès en Sant Antoni en Santa Gertrudis. De afgelopen jaren is het behoorlijk druk geworden op de zaterdagochtend, wanneer de Forada-markt plaatsvindt. Voor hun terras is een kleine kapel genaamd capilla de la Purísima, die werd gebouwd in 1965 en ontworpen door de architect Josep Ribas González. Can Tixedó ligt op slechts 5 minuten rijden met de auto of scooter van San Antonio en de rit is langs een aangename zijweg die langs wijngaarden en velden loopt.

Can Tixedo beste bars road Ibiza autoverhuur Ibiza beste autoverhuur
Het menu van Can Tixedó Art Cafe biedt smakelijke tapas. © NC / Moto Luis Ibiza

**

Dit artikel is gepubliceerd in No items found en gelabeld als No items found

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS