Vandaag gaan we naar… Santa Gertrudis!

28 de juni de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een auto huren op Ibiza stelt u in staat om het meeste uit uw vakantie op het eiland te halen en plekken te ontdekken met veel charme zoals Santa Gertrudis de Fruitera. Dit charmante dorpje ligt in het centrum van het eiland, op slechts 13 kilometer van San Antonio, 15 van Sant Joan en 11 van de stad Ibiza. We raden je aan om deze route niet links te laten liggen, omdat je er zeker langs komt op weg naar de stranden en dorpjes in het zuiden, noorden, oosten en westen van Ibiza.

Wat te zien op Ibiza: Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis is het typische kleine dorpje van Ibiza, gevormd door een kerk en een paar straten eromheen. De charme ervan ligt vooral in de chique en kosmopolitische sfeer die het karakteriseert, omdat er rond deze populatie een uitstekende inwonende bevolking van buitenlandse origine is. In de straten vindt u boho chic boetieks en een breed scala aan restaurants vol charme. En veel sfeer, vooral na zonsondergang, wanneer de terrassen van de restaurants zich beginnen te vullen met bezoekers en de lokale bevolking.

 width=
Detail van de gevel van de kerk van Santa Gertrudis, Ibiza. © Alberto Paredes / Moto Luis

Vanuit cultureel en historisch oogpunt; mis de kerk niet, gebouwd aan het einde van de 18e eeuw en waarvan de belangrijkste singulariteit ligt in de kleur albero, de grootste op Ibiza. Binnen, valt het altaarstuk van hout op. En op een kilometer afstand van dit dorpje vindt u de Pou d’en Gatzara, een oude bron waarvan de oorsprong wordt geschat in de zeventiende eeuw, waarvan de locatie wordt beschouwd als het geografische centrum van het eiland.

Waar te eten in Santa Gertrudis

In het dorp Santa Gertrudis kom je geen tekort aan opties als het gaat om lunch of diner. Als het bezoek ‘s middags samenvalt, raden we je aan de beroemde Iberische ham broodjes van Bar Costa, de vegetarische keuken van Wild Beets te proberen of te genieten van de goedkope dagmenu’s van Ulivans en Santa Gertrudis, twee restaurants met zelfgemaakte gerechten. Voor ‘s avonds kunt u bijvoorbeeld gaan dineren bij Macao Café met haar verfijnde Italiaanse keuken of de Nikkei-keuken van het romantische restaurant Gitano en de mediterrane voorstellen van Le Monde, onder andere. En als u de Ibicenco-keuken wilt proberen, op minder dan twee kilometer afstand, vindt u Can Caus, waar u ook de kazen en worsten kunt kopen die ze zelf maken.

 width=
Bar Costa, Santa Gertrudis, Ibiza. © Nuria Cortes

 Winkelen in Santa Gertrudis

De meeste Santa Gertrudis-winkels bevinden zich in de belangrijkste voetgangersstraat of in de buurt van het kerkplein. Sommige van de winkels zijn essentiële haltes geworden voor veel reizigers met een voorliefde voor de boho chic-stijl, zoals Es Cucons, wiens zorgvuldige selectie alles omvat, van serviesgoed tot modeaccessoires. Andere boetieks die u kunt bezoeken zijn Aurobelle, Wanderlust, Aguas Blancas Ibiza en Baron Ibiza, de laatste met een stijlvolle herenmodecollectie. En aan de rand van Santa Gertrudis, vindt u de originele voorstellen in decoratie en mode van de concept store Sluiz Ibiza, die ook het hele jaar door een restaurant en evenementenkalender heeft.

 width=
Es Cucons, Santa Gertrudis, Ibiza © Nuria Cortes

**

Is het je eerste keer op Ibiza?

Bekijk de Moto Luis-routes om te genieten met uw huurauto op Ibiza en haal het maximale uit uw verblijf op het eiland.

**

Dit artikel is gepubliceerd in wat te zien, en gelabeld als wat te zien|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS