5 Ibiza-aanbevelingen voor nieuwsgierige reizigers

19 de augustus de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Het maakt niet uit hoe vaak je Ibiza bezoekt: je zult altijd iets nieuws te ontdekken hebben. In dit artikel laten we u vijf zeer aantrekkelijke aanbevelingen zien, zowel voor reizigers die het eiland voor het eerst bezoeken als voor de meest nieuwsgierige reizigers die de gemarkeerde routes willen verlaten. Als u zich in een van deze twee categorieën bevindt, bekijk dan onze autoverhuur aanbiedingen op Ibiza, boek vandaag uw favoriete model en ga op pad om de volgende schatten van het eiland te ontdekken.

Aanbeveling op Ibiza # 1: Baaien met vissershutten

Veel van de baaien van Ibiza hebben aan hun oevers mooie vissershutten, dit zijn verhoogde ruimtes om de visgerei en de llaüt, de traditionele boot van het eiland, in op te slaan. Momenteel bewaart de kust van Ibiza meer dan 1.500 exemplaren, waarvan sommige verklaard worden als Cultureel Belang, zoals de reeks van Sa Caleta, in Sant Josep de sa Talaïa of die van Sa Punta des Molí, in Sant Antoni. In Cala Gració, Cala Salada, Cala d’Hort, Pou des Lleó en Cala Benirràs vindt u ze ook.

Ontdek vijf aanbevelingen op Ibiza van verschillende enclaves en hoeken die te ontdekken zijn tijdens uw autohuur op Ibiza
Naast het strand van Es Bol Nou is deze prachtige baai geflankeerd door boothuizen. © NC / Moto Luis

Aanbeveling op Ibiza # 2: De bronnen van Ibiza

Wanneer je op pad gaat om een ​​aantal van de wandelpaden op Ibiza te bezoeken, kun je gemakkelijk voorbeelden vinden van waterputten die op het eiland zijn gebouwd. Een symbool van welvaart, veel van de traditionele festiviteiten werden vroeger maar ook nu nog rondom deze bronnen gevierd. Het is raadzaam om deze te bezoeken tijdens de vieringen van de traditionele ballades de pou, zoals die worden gevierd in oktober voor de festiviteiten van Sant Rafel in de Pou d’en Micolau en Pou de Forada.

Aanbeveling op Ibiza # 3: Het natuurpark van Ses Salines

Het vochtige land die deel uitmaken van de zoutpannen van Ibiza werden al geëxploiteerd door de Carthagers in de eeuw voor Christus, een natuurlijke schat die in 2001 tot natuurpark werd uitgeroepen. We raden je aan om het Interpretatiecentrum van Ses Salines te bezoeken – in het pastoriehuis van de Kerk van Sant Francesc de s’Estany- en mis de flamingo-kolonies die in de zoutmeren bevolken niet.

Ontdek vijf aanbevelingen op Ibiza van verschillende enclaves en hoeken die te ontdekken zijn tijdens uw autohuur op Ibiza
Uitzicht op het natuurpark van Ses Salines © illesbalears.travel

Aanbeveling op Ibiza # 4: de vallei van Es Broll

Halverwege tussen Sant Rafel en Santa Agnès ligt deze kleine landbouwvallei die een irrigatiekanalisatiesysteem bewaard die gebouwd werd gedurende de Arabische periode . Deze is samengesteld uit sloten, kanalen, plassen, terrassen, molens en stortbakken en voedt zich met het ondergrondse water dat stroomt van Es Broll. Een schat van islamitische bouwkunde, een techniek die onbekend blijft voor de meeste toeristen die naar het eiland komen. Je kunt deze rustige hoek gemakkelijk bezoeken met je huurauto vanaf de weg die Santa Agnès verbindt met Sant Mateu.

Aanbeveling op Ibiza # 5: De Santa Eulària-rivier

De enige rivier op de Balearen ligt op Ibiza en heeft een lengte van ongeveer 15 kilometer. Het grootste deel van de route loopt ondergronds, dus om het beter te zien ga je naar de mond van deze rivier gelegen in Santa Eulària des Riu. In deze plaats is een aangename gemarkeerde route van 3 kilometer die, onder andere, door het Interpretatiecentrum van de rivier gaat, gelegen in een oude korenmolen.

santa eularia rivier Ontdek vijf aanbevelingen op Ibiza van verschillende enclaves en hoeken die te ontdekken zijn tijdens uw autohuur op Ibiza
Brug over de monding van de Santa Eulária-rivier. © visitsantaeulalia.com

Main picture: (c) Alberto Paredes / Moto Luis

 

Dit artikel is gepubliceerd in wat te zien, en gelabeld als wat te zien|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS