5 rustige stranden van Ibiza voor eenzame reizigers

10 de juli de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een van de voordelen van een vakantie naar een eiland is dat er stranden en baaien zijn voor iedereen. Bij deze gelegenheid raden we je aan om bij Moto Luis de volgende selectie van stranden in Ibiza te bezoeken die geschikt zijn voor reizigers met allergieën voor de drukte. Stap in je huurauto en ga op zoek naar het ontspannen geluid van de zee …

Cala Xarraca

In het noorden van Ibiza vindt u dit mooie en rustige strand van zand en zeebodems met enkele rotsachtige stukken, die opvalt door het transparente water en de schoonheid van de baai waar het zich bevindt. Cala Xarraca is een ideaal strand voor gezinnen, stelletjes en vriendengroepen die een baai met geen bouwconstructies en geen strandclubs willen. Zie Google Maps.

 width=
Cala Xarraca © Pixabay

Cala Pluma

Het strand van Ses Salines is niet bepaald de rustigste op Ibiza, maar in de noordoostelijke hoek zijn een aantal kleine baaien waar de rustigere zwemmers hun toevlucht kunnen zoeken en zich ontspannen. De bekendste hiervan is de zogenaamde Cala Pluma, niet alleen omdat het de meest comfortabele en open van deze kleine verborgen kusten is, maar ook omdat het een groot rotsblok heeft met een prachtig motief. Zie Google Maps.

 width=
Een van de kleine baaien van Ses Salines © NC / Moto Luis

Caló d’en Serra

Niet dat het een onbekende baai is, maar de afgelegen locatie in een noordoostelijke hoek van het eiland houdt het rustig daar deze niet gelegen is aan de hoofdroute van baaien en stranden van Ibiza. Klein van formaat, in Caló d’en Serra, is het raadzaam om waterschoenen te dragen om de toegang tot het water comfortabeler te houden, daar de rotsblokken hier in overvloed zijn. Eenmaal iets verder in de zee worden de zeebodems zandig en comfortabel om in te zwemmen. Als je van duiken houdt, vergeet dan niet de zwembril! Zie Google Maps.

Cala Mastella

Klein en aangenaam, deze baai in het oosten van Ibiza is perfect voor degenen die op het strand gelukkig zijn met het simpele feit dat ze op een ligstoel een boek kunnen lezen terwijl ze het ruisen van de golven van de zee op de achtergrond horen. Bovendien, op slechts een paar meter afstand, is El bigotes, een van de meest authentieke chiringuitos van Ibiza. Het menu is heel eenvoudig: bullit de peix met arroz a banda en café caleta om de maaltijd af te maken. Als je van dit plan houdt, boek dan op dit nummer een tafel 650 79 76 33 en wees daar om klokslag 2:00 uur . Zie Google Maps

 width=
Strandbar El Bigotes in Cala Mastella

Es Portitxol

Deze prachtige baai is al lang het beste geheim aan de noordkust van Ibiza. En het blijft echt zo, hoewel het al op veel kaarten en artikelen voorkomt. De reden? De bereikbaarheid en de zware en moeilijk begaanbare weg terug over steile en oncomfortabele paden. Het is de perfecte baai voor wandelaars, liefhebbers van picknicken – vergeet niet voldoende drank en eten mee te brengen -, zwemmers met duikbrillen en liefhebbers van afgelegen en rustige plaatsen. Zie Google Maps.

 width=
Es Portitxol. © Nuria Cortes / Moto Luis

**

Wil je op zoek gaan naar de meest rustige stranden op Ibiza?

Huur bij Moto Luis je auto op Ibiza en haal het maximum uit je vakantie .

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als augustus|kreek|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS