Wat te zien in Santa Eulària des Riu?

21 de oktober de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Is het uw eerste keer op Ibiza? Weet u niet wat te bezoeken in Santa Eulària des Riu en hoeveel tijd u kunt besteden aan dit dorpje gelegen aan de oostkust van Ibiza? We raden u aan wat u niet mag missen en hoe u het meeste kunt halen uit uw bezoek aan deze rustige stad met een familiale sfeer. Boek uw auto bij Moto Luis, let goed op onze aanwijzingen en profiteer optimaal van uw vakantie op het eiland.

Essentiële bezoeken van Santa Eulària des Riu

Puig de Missa

Is ongetwijfeld een van de belangrijkste monumentale gebouwen van Ibiza. Gelegen op de top van een heuvel (vandaar de naam, Puig betekent heuvel in het Catalaans), deze onderscheidt zich als een van de beste voorbeelden van een typisch kerk-fort op het eiland. Net als de rest van dit soort gebouwen, heeft het dikke muren met nauwelijks vensters, een bolwerk – dat twee bronzen kanonnen had – een plein en de huizen van de dominee en de priester. Het is de moeite waard om zijn kubieke vormen te bewonderen en te wandelen over de kokette en intieme begraafplaats ernaast gelegen.

wat te zien in musea Santa Eularia des Riu
Museu D´Etnografia de Eivissa. © Tono Balaguer / illesbalears.travel

Museum Etnográfico de Eivissa

Op slechts 200 meter afstand van de kerk op de Puig de Missa, bevindt zich een ander bezoekje die je niet moet missen als je op bezoek bent in Santa Eulària des Riu. Geopend in Can Ros, een typische boerenhuis dat meer dan 30 jaar oud is , een bezit van cultureel belang, het museum toont een ​​complete etnografische verzameling en hier zie je de typische en unieke kenmerken van de Ibicenco landelijke architectuur, die bewonderd worden door beroemde architecten zoals declarada Le Corbusier, Erwin Broner en Josep Lluís Sert.

Sala Barrau

Deze expositiezaal is opgedragen aan de Catalaanse schilder Laureà Barrau i Buñol, die in de jaren 30 en 40 in de stad was gevestigd en verliefd werd op het licht, de kleur en de gebruiken van Ibiza. Zijn schilderijen en tekeningen geven een kijkje op hoe het eiland was vóór de komst van het toerisme.

wat te doen in santa eularia des riu
Bekijk het Ibiza zoals het vroeger was verleden in de zaal Sala Barrau

Wat te doen in Santa Eulària des Riu?

Naast het bezoeken van de bovengenoemde enclaves, kan je in Santa Eulària des Riu ook genieten van een verfrissend drankje op de terrassen gelegen aan de boulevard en de Paseo de la Alameda; proef de traditionele Ibicenco-keuken in het restaurant Ca na Ribes, loop de route die de loop van de enige rivier op Ibiza volgt of bezoek de hippiemarkt van Punta Arabí die elke zomer wordt gehouden in het nabijgelegen Es Canar.

Wil je nog meer bezienswaardigheden aan de oostkust van Ibiza weten?

Stap in je huurauto, volg de route van de post route door het oosten van Ibiza en ontdek andere essentiële bezoeken aan Ibiza, zoals het strand van Aigües Blanques of de hippiemarkt van Las Dalias. En als je nog steeds meer wilt weten, let dan op vijf andere aanwijzingen die we je in het artikel van Santa Eulària in 5 richtingen geven.

wat te zien in santa eularia des riu
De wandeling langs de rivier is een gemakkelijke route voor kinderen en de ouderen onder ons.

Dit artikel is gepubliceerd in wat te zien, en gelabeld als het oosten van Ibiza|wat te zien,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS