Het verborgen Ibiza: het Altaarstuk van Jesús

8 de augustus de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Er zijn altijd schatten te ontdekken op Ibiza. Het maakt niet uit hoe vaak u naar het eiland bent afgereisd. Een van de geheimen die reizigers vaak missen in de stad Jesus, op slechts 3 kilometer van de stad Ibiza. Als je een kunstliefhebber bent en je wilt het niet missen, stap dan in je huurauto en ga naar deze unieke ontdekking.

De kerk van Jesús

Gelegen naast de weg die naar Cap Martinet leidt, deze tempel blijft meestal onopgemerkt in de ogen van bezoekers die hier langs komen als ze op weg gaan naar het noordelijke uiteinde van de baai van Talamanca. Jammer, want het interieur herbergt een juweel van het historische artistieke erfgoed van Ibiza: het altaarstuk. Als je van kunst houdt, zul je dit werk zeker waarderen dat dateert uit het einde van de 15e eeuw, bestaande uit 25 tafels, waarin de Moeder Gods van Melk is vertegenwoordigd. De uitvoering toont elementen van laat-gotische stijl evenals de Italiaanse Renaissance van de Cinquecento. Naast dit stuk van grote waarde, worden in de kerk ook de karakteristieke elementen van de tempels van het eiland gewaardeerd: het schip, het koor, de zijkapellen en de veranda´s.

 width=
Jesús, Ibiza. © Visitsantaeulalia.com

Na dit bezoek …

– Kom gegrilde vis eten in Cuatro Latas, een rustieke chiringuito gelegen aan de noordkant van Talamanca, naast het restaurant Sa Punta. Als je deze bezoekt tijdens de wintermaanden, eet dan een paella in de Bar Flotante, een ander klassiek strandtentje van Talamanca.

– Wacht op de zonsondergang met een kop koffie of een glas wijn op het terras van Sa Calma, in Marina Botafoc. Vanaf hier kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over Dalt Vila en de omgeving van La Marina.

**

In Moto Luis bieden wij u de beste autoverhuur voor uw vakantie op Ibiza.

Bekijk onze aanbiedingen, kies het model dat het beste bij u past en verken het eiland.

**

Dit artikel is gepubliceerd in wat te zien, en gelabeld als geheimen|wat te zien|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS