Leer de stranden van Ibiza kennen: Es Bol Nou

29 de september de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

De stijle roodgekleurde klippen langs de kustlijn geven dit strand een bijzondere uitstraling. Dit mooie strand gelegen in het zuiden van Ibiza, op een paar kilometer afstand van de luchthaven en het baaitje Cala Jondal. Huur een auto of scooter bij Moto Luis, vergeet niet je handdoek en ontdek deze route door het zuiden van Ibiza.

Dit maagdelijke strand met schoon transparent water is perfect aan het begin of aan het einde van de zomer, wanneer deze nog niet zo druk bezocht is. De voornaamste reden om dit strand niet te bezoeken in de zomer is daar het een klein strand is die maar 70 meter lang en 10 meter breed. Hoe dan ook, mocht je vakantie op Ibiza wel in het hoogseizoen vallen en je wilt dit strand toch bezoeken, ga dan s´morgens vroeg naar Es Bol Nou.

Stranden van Ibiza, autoverhuur op Ibiza, rustige stranden op Ibiza, Es Bol Nou
Es Bol Nou, Ibiza. © NC/Moto Luis

 Ga hier naar toe…

  • Als je op zoekt bent naar een strand zonder beach club: in deze baai kun je het geluid van de zee horen zonder achtergrondmuziek
  • Als je je onder de modder wilt smeren. De klippen rondom deze baai zijn kleiachtig. Met maar een beetje zeewater maak je heel gemakkelijk klei om je lichaam hiermee compleet te kunnen bedekken.
  • Als je op het strand wilt eten. Hier vindt je een restaurant genaamd Sa Caleta, gespecialiseerd in rijstgerechten en vis en schaaldieren. Het restaurant heeft een fijne tuin waar je onder de bomen kunt eten of de beroemde café Caleta kunt drinken. Dit restaurant is het hele jaar geopend, mocht je in het laagseizoen of in de winter naar Ibiza komen dan kun je deze stop ook opnemen op je route door het zuiden.

Stranden van Ibiza, autoverhuur op Ibiza, rustige stranden op Ibiza, Es Bol Nou
Bullit de peix en Sa Caleta, Ibiza. © NC/ Moto Luis

  • Als je in de geschiedenis geinteresseerd bent. Op een paar meter afstand van het strand vindt je de fenicische neerzetting van Es Caleta. Je dient hiervoor het zandpad te volgen gelijk naast het restaurant Sa Caleta. Je vindt hier ook een oude bunker die dateert uit het jaar 1940 en een groot aantal vissershutten. 

Waar bevindt zich deze baai?

Es Bol Nou bevindt zich op 19 kilometer afstand van Sant Antoni de Portmany, op 10 van Sant Josep de Sa Talaia, op 12 van Ibiza en op 28 van Santa Eulària des Riu.

Es Bol Nou in Google Maps

Cover’s picture: (c) Consell d’Eivissa

**

¿Wil je een Mercedes GLA huren tijdens uw vakantie op Ibiza?

Raadpleeg onze tarieven voor dit specifieke luxe automodel en reserveer deze vandaag nog.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het zuiden van Ibiza|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS