Leer de stranden van Ibiza kennen: Cala Salada en Cala Saladeta

30 de augustus de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Eén van de mooiste stranden van Ibiza ligt vlakbij ons kantoor van Sant Antoni de Portmany (San Antonio): Cala Salada. Op maar een paar minuten afstand in de auto ligt dit maagdelijke familiestrand. Hier zijn enkele tips om te ontdekken of u dit strand binnen de essentiële haltes van uw Ibiza-vakantie wilt plaatsen.

Cala Salada gaat u mooi vinden als u…

-Op zoek bent naar een familiestrand waar geen luide beachclub muziek galmt J

-Paella wilt eten voor lunchtijd: op hetzelfde strand ligt een beachbar die al jaren bestaat en die gespecialiseerd is in paellas en visgerechten. Deze beachbar heet Cala Salada net als het strand en het is het enigste restaurantje op dit strand dus niet te missen.

-U van maagdelijke stranden houdt. Zowel Cala Salada als het strandje daarnaast gelegen Cala Saladeta is vrij van constructies, behalve 2 kleine privéhuizen. De rest zijn klippen met pijnboombossen en de traditionele vissershutjes aan de zijkant van de kust.

 width=
Cala Salada (c) Nuria Cortes

-Uw eigen tenen wilt zien. Het water van Cala Saladeta is zo doorzichtig dat het lijkt alsof het een zwembad is.

-Het niet erg vindt om u een beetje fisiek in te moeten spannen. Cala Saladeta, het kleine baaitje naast Cala Salada, heeft geen gemakkelijk toegangsweg. Je kunt hier naartoe lopen via het wandelpad boven op de klippen. Dit wandelpad begint bij het rose huis of je kunt naar dit kleine baaitje lopen over de rotsen, een mooie oefening die niet zo heel erg moeilijk is afhankelijk van je eigen lenigheid natuurlijk.

Ons advies

Sinds vorig jaar is er een limiet qua toegang van auto´s naar Cala Salada waardoor de weg wordt afgesloten zodra de parkeerplaats van het strand compleet is. Vanaf dat moment moet de auto op de parkeerplaats van Can Coix worden achtergelaten en van hieruit kun je de bus nemen die beide punten met elkaar verbindt. Als u niet s´morgens vroeg naar het strand wilt gaan, maar toch dit strand wilt leren kennen, raden we u aan om de bus rechtstreeks te nemen die vertrekt van het busstation van San Antonio of u kunt per zee hiernaar toe reizen, bijvoorbeeld aan boord van de boot van Ulises Cat, die vanaf de boulevard van Sant Antoni vertrekt.

 width=
Uitzicht vanaf de klippen die Cala Salada van Cala Saladeta scheiden, aan boot die San Antonio met Cala Salada verbindt

Bijschrift foto begin van deze text: Uitzicht op Cala Saladeta vanaf de klippen. (c) Jose A. Porras/visit.santantoni.net

**

In Moto Luis bieden wij u de beste autoverhuur voor uw vakantie op Ibiza.

Bekijk onze aanbiedingen, kies het model dat het beste bij u past en verken het eiland.

**

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het westen van Ibiza|stranden|westen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS