Leer de Ibiza stranden kennen, vandaag gaan we naar Cala Sant Vicent

1 de juli de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

De ligging van deze mooie baai is in het noordoostelijke einde van het eiland, gescheiden van de rest van het gebied door de bergketens van Mala Costa en Sant Vicent , dit maakt dit mooie halfstedelijke strand omringd door heuvels een van de rustigste stranden van Ibiza. ¡Zelfs in hartje zomer! Stap in uw huurauto, neem de kaart mee en ga naar deze kust. ¡En geniet van een geweldige dag op het strand!

¿Waar is het gelegen?

Cala Sant Vicent bevindt zich op 35 kilometer van Sant Antoni de Portmany, op 45 van Sant Josep de Sa Talaia, op 29 van Ibiza, op 14 van Santa Eulària des Riu en op 17 van Sant Miquel. De reistijd hier naar toe kan tussen 25 en 50 minuten duren afhankelijk vanaf waar je vertrekt, de afstand van de belangrijkste toeristische plaatsen en bezienswaardigheden (behalve Portinatx) is de belangrijkste reden dat dit strand niet oververzadigd is in de zomer. Tenminste tot nu toe…

Coördinaten: 39.07562,1.5898275

 

 width=
Afbeelding van Cala Sant Vicent, in het voorjaar. (c) On The Beach

Zet koers naar dit strand…

-Wanneer je wilt genieten van een rustig dagje strand en eindelijk het boek wilt uitlezen dat je mee hebt genomen op vakantie, Cala Sant Vicent is namelijk een rustig familiestrand.

-Wanneer je op zoek bent naar een strand zonder beach club: in deze baai kun je nog genieten van het geluid van het kabbelen van de zee zonder achtergrond muziek.

Wanneer je je eigen parasol wilt meenemen. Op dit strand is plek genoeg voor de handdoekgasten onder ons. En mocht je toch een zonnebedje willen huren dan kan dat ook hier en zelfs tegen zeer acceptabele prijzen.

-Wanneer je op het strand wilt eten. Wanneer je zin hebt aan vlees, willen we je graag de zeer smakelijke hamburgers van On the Beach aanraden (een van de beste op het eiland) en eet je liever vis, reserveer dan een tafel bij Can Gat, waar je ook heerlijke paellas kunt eten.

 width=
Een van de smakelijke hamburgers die je kunt vinden op On the Beach, Ibiza © NC / Moto Luis

Wanneer je graag auto rijdt. De twee wegen die hierheen leiden, beklimmen de bergketens die deze enclave van het noorden van Ibiza omringen. Dit vertaalt zich in vele bochten, vooral als je vanuit de richting van San Joan de Labritja komt. Beide wegen zijn erg mooi en je ontdekt het traditionele platteland van Ibiza, met haar landhuizen die verspreid liggen op de hellingen van de heuvels.

 Ons advies.

Voor of na het strand, stop even bij de kerk van Sant Vicent de Sa Cala, misschien wel de meest afgelegen kerk van Ibiza. Vanaf het kleine plein heeft u een goed zicht op de bergketen Mala Costa dat het van de rest van het eiland scheidt en deze maakt het tot een van de gebieden die het minst veranderd zijn.

 width=
Sant Vicent de Sa Cala, Ibiza. © Nuria Cortés

**

¿Bereidt u uw familievakantie in Ibiza voor? Als u nog geen huurauto heeft, check dan onze goedkope aanbiedingen en reserveer uw favoriete model vandaag nog. Wij leveren de auto op de parkeerplaats van de luchthaven naast de vertrekhal.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het noorden van Ibiza|kreken|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS