Leer de stranden van Ibiza kennen, vandaag: Cala D’hort

5 de mei de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Onder de vijf mooiste stranden van Ibiza is dit maagdelijke strand gelegen in het zuiden van het eiland, bekend om haar uitzichen over het iconische eiland van Es Vedrá. Neem nota van onze volgende tips en informatie, boek uw autohuur en geniet van een fantastische dag op het strand van Cala d´Hort.

U vindt dit strand mooi als …

U op zoek bent naar een maagdelijk strand dat zich door haar schoonheid onderscheidt van de rest. Cala d´Hort is gelegen onder een klif en vanaf de kust heeft u een fantastisch uitzicht op de eilandjes van Es Vedrà en Es Vedranell. Dit panorama uitzicht is uitgegroeid tot een van de bekendste stranden van Ibiza. Aan de ene kant vindt u de typische vissershutjes die vroeger gebruikt werden door vissers waarin zij hun boten en netten bewaarden.

U de golven van de zee wilt horen. In Cala D’hort zijn geen luidruchtige beachclubs en muziek aanwezig: hier kunt u uw boek of tijdschrift in alle rust lezen.

U geen last heeft van kwallen. Door de zuidwest oriëntatie heeft Cala D’hort de neiging om ongewenste zeedierbezoekers te ontvangen. Dus houd je ogen goed open wanneer je in het water bent.

 width=
Paella in restaurant Cala d’Hort, in Cala d’Hort. © Nuria Cortes / Moto Luis

U verlangt naar een paella met panoramisch uitzicht. Op het strand vindt u twee restaurants met uitzicht op Es Vedra: El Carmen en Cala d´Hort. In beide kunt u genieten van lekkere rijstgerechten en paella. We adviseren je tafel in het voren te reserveren daar deze restaurants erg populair zijn. Boven, op de klif, is het restaurant Es Boldado (Tel.: 626 49 45 37), ook met een fantastisch uitzicht met voornamelijk zeevruchten op de kaart (u bereikt het via een omweg vanaf de weg vanuit Sant Josep de sa Talaia).

U het zuiden van Ibiza wilt leren kennen. Cala D’hort ligt in een gebied bezaaid met prachtige enclaves, zoals bijvoorbeeld het baaitje Sa Caleta, Sant Josep de sa Talaia, de kliffen van Es Cubells, Cala Jondal of het natuurpark van Ses Salines.

Cala d'Hort. © Nuria Cortes / Moto Luis
Cala d’Hort. © Nuria Cortes / Moto Luis

Ons advies

Het is een van de bekendste stranden op het eiland, dus is druk bezocht tijdens de maanden juli en augustus. Als het om parkeren gaat, houdt er dan rekening mee dat de parkeerplaatsen naast het strand snel bezet zijn, dus als u pas ‘s middags hier aankomt, probeer dan niet naast het strand te parkeren daar er weinig ruimte is om te keren en manoeuvreren , parkeer in dit geval beter op het stuk grond naast de klif. Als beloning : een fantastisch uitzicht op Es Vedra.

Ken onze aanbiedingen, boek bij ons en maak je klaar om te genieten van je reis naar Ibiza.

Moto Luis Rent a Car, autoverhuur op Ibiza sinds 1956.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het westen van Ibiza|het zuiden van Ibiza|stranden|westen|zuiden,

Plaats een reactie

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS