Leer de stranden van Ibiza kennen, vandaag: Cala Nova

25 de maart de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een auto huren op Ibiza en op ontdekking gaan langs de oostkust van het eiland is een essentieel plan die je zeker niet moet missen tijdens uw vakantie. Deze kustlijn biedt maagdelijke baaitjes en semi stedelijke stranden perfect voor familie´s en bezoekers die rustige oevers op prijs stellen. Eén van deze baaitjes is Cala Nova, één van de mooiste van Ibiza dankzij de transparente zee, rustige sfeer en uitzicht over het eilandje Es Canar.

U vindt Cala Nova mooi, als …..

  • je op zoek bent naar een baai gelegen in een natuurlijke omgeving. Een groot deel van de kustlijn is nog niet bebouwd en omringd door pijnbomen en jeneverbessen.
  • je van mooie uitzichten houdt. Vanaf de baai Cala Nova heeft u een goed panoramisch uitzicht over de eilandjes Tagomago en Es Canar.
  • je graag wandelt. Het buurstrand cala Llenya bevindt zich op 20 minuten wandelen.

 width=
Cala Nova, Ibiza © Nuria Cortes / Moto Luis

  • je niet wilt luisteren naar muziek. In Cala Nova bevinden zich geen beach clubs, alhoewel er wel drie restaurants zijn en een eenvoudig strandbarretje: Can Colomaret, perfect om een typische Ibiza salade te eten of gegrilde calamares terwijl je heerlijk met je voetjes in het zand zit.
  • je van nudisme houdt op Ibiza. Het middelste gedeelte wordt in de regel bezocht door naaktzwemmers.

Vermijdt Cala Nova als…

de oostenwind hard waait daar deze baai erg onbeschut ligt.

Ons advies

Cala Nova kun je bereiken via Sant Carles of via Es Canar. Je vindt meer ruimte om te parkeren als je via de weg van Es Canar komt.

 

¿Wilt u nog meer weten over bezienswaardigheden aan de oostkust van Ibiza?

Stap in je huurauto en volg de route die we voorstellen in onze post autoroute door het oosten van Ibiza. En als u tijd over heeft, kunt ook gelijk het noorden van Ibiza gaan bezoeken.

***

Gaat u een auto huren op Ibiza? Ontdek onze aanbiedingen en boek uw scooter in Ibiza.

Motoluis, autoverhuurbedrijf op Ibiza sinds 1956.

***

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het oosten van Ibiza|kinderen|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS