Leer de stranden van Ibiza kennen: Punta Galera

28 de januari de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Het is geen strand of een baai, en toch is het een van de favoriete plekken die door reizigers en bewoners worden gekozen om te zwemmen. Gelegen aan de westkust van Ibiza, op een paar minuten rijden van San Antonio en het hoofdkantoor van Moto Luis, is Punta Galera een oude kustgroeve waarvan de natuurlijke terrassen vandaag nudisten en andere zwemmers aantrekken op zoek naar rust. Als u tijdens uw vakantie een auto op Ibiza wilt huren, neem dan Punta Galera mee op uw route naar het westen en ontdek een van de mooiste kustplaatsen van het eiland.

Je zal Punta Galera leuk vinden als …

– Je houdt van nudisme. De stenen platforms zijn een van de favoriete toevluchtsoorden van nudisten geworden. Als je geen zin hebt om je badkleding uit te doen, geen probleem: in Spanje is er geen kusthoek die alleen voor nudisten bedoelt is of voor badgasten met textiel. Dus geniet van de plons in de zee zoals je wilt …

– Je op zoek bent naar een natuurlijke omgeving. De baai wordt geflankeerd door kliffen en van daaruit heb je een prachtig uitzicht over het eiland Sa Conillera.

– Je de zonsondergang wilt zien. Vanwege zijn westelijke oriëntatie , kunt u genieten van een prachtige zonsondergang in Punta Galera.

 width=
Punta Galera, Ibiza © Jose A. Porras/Visit.santantoni-net

– Je graag in het water wilt springen. Vanaf de natuurlijke terrassen van Punta Galera kun je probleemloos in transparante wateren springen. Als je er nog nooit eerder bent geweest, en je vertrouwt jezelf niet observeer dan goed waar de rest van de zwemmers springen.

– Je gaat rondtrekken door het westen van Ibiza. Punta Galera ligt op enkele kilometers van San Antonio, tussen Cap Negret en Cala Salada. Om daar te komen, moet je richting Cala Salada rijden en de urbanisatie met dezelfde naam binnengaan, de straat volgend die je in de Google Maps ziet die afdaalt naar enkele kliffen

Ons advies:

In Punta Galera is geen enkele service, dus je moet water en voedsel meenemen, als je veel tijd hier zult doorbrengen. Houd er ook rekening mee dat het moeilijk is om te ontsnappen aan de zon, dus vergeet niet je zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril. Omdat het allemaal rotsblokken zijn, is het moeilijk om een ​​parasol te gebruiken.

Vermijd Punta Galera als …

Je het niet fijn vindt om op een rots te liggen of je vindt het niet gemakkelijk om zo uit de zee te klimmen

Wil je meer weten over de bezienswaardigheden van Sant Antoni de Portmany?

Bezoek de toeristenwebsite en lees meer over wat de kust en de dorpen gelegen in het binnenland u kunnen bieden.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als geheimen|stranden|westen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS