4 musea op Ibiza die je niet mag missen

10 de februari de 2018
Motoluis Rent a Car Ibiza

Een morgen in de zomer voordat je naar het strand gaat, een regenachtige dag, een wintervakantie … Er zijn vele gelegenheden om een ​​van de musea in Ibiza te bezoeken, die je een andere kant van het eiland laten zien: haar geschiedenis en cultuur. Stap in je huurauto van Moto Luis en ontdek alles wat Ibiza je kan vertellen

Museum Puget

Gelegen aan een van de hoofdstraten van de oude stad Dalt Vila, de straat heet calle Major, hier vindt je de verzameling aquarellen en oliën van Narcís Puget en Narcís Puget Riquer, een interessant werk dat de bezoeker laat zien hoe Ibiza was in de eerste helft van de XX eeuw. Aan de hand van deze kunstwerken leer je zowel de gewoonten, de dansen, de traditionele kostuums, het landelijke leven en de vieringen op het eiland kennen. Toegang gratis.

Coördinaten: 38.907194, 1.435393

Detail van een schilderij van de schilder Narcis Puget Viñas, tentoongesteld in het Puget-museum.
Detail van een schilderij van de schilder Narcis Puget Viñas, tentoongesteld in het Puget-museum.

Museum van Ethnografie van Ibiza

Met dit bezoek kunt u zowel de gebruiken van het leven van Ibiza leren kennen als de kenmerken van de traditionele huizen van het eiland, zoals Can Ros, het gebouw dat deze collectie herbergt, een uitstekend voorbeeld van de plattelandsarchitectuur op Ibiza. Gelegen in het monumentale complex van Puig de Missa in Santa Eulària des Riu, het museum toont kleding, sieraden, huishoudelijke voorwerpen, veldgereedschap, diverse ambachten, muziekinstrumenten, wapens en andere voorwerpen van persoonlijk gebruik.

Coördinaten: 38.983808,1.530148

Etnografisch museum van Ibiza. © Stad van Santa Eulària des Riu
Etnografisch museum van Ibiza. © Stad van Santa Eulària des Riu

Museum van hedendaagse kunst van Ibiza

Ook in Dalt Vila, een paar meter van het stadsplein (plaça de Vila), is het MACE, waarvan de permanente collectie twee interessante voorbeelden van Japanse gravures en handgemaakte posters uit de jaren 70 bevat, evenals een selectie van hedendaagse schilderijen . Het MACE organiseert ook interessante tijdelijke tentoonstellingen gewijd aan hedendaagse nationale en internationale artiesten. Gratis toegang.

Coördinaten: 38.908352, 1.436229

Museum voor hedendaagse kunst van Ibiza © Eivissa.es
Museum voor hedendaagse kunst van Ibiza © Eivissa.es

Monografisch Museum en Punic Necropolis van Puig des Molins

Het bezoek aan dit museum gelegen in Ibiza stad maakt het mogelijk om één van de belangrijkste necropolen van het Middellandse Zeegebied te observeren dankzij de goede staat van instandhouding en het aantal en verscheidenheid aan grafen. Het musuem bevat ook een bezoek aan het archeologisch museum met belangrijke Fenicische, Punische en Romeinse overblijfselen in de begrafeniskamers: kettingen, bronzen en loodgereedschappen, aardewerken kruiken en potten, projectielen, amuletten, munten en andere voorwerpen. Een reis naar het verleden van het eiland! maef.es

Coördianten: 38.906943, 1.429751

Necropolis van Puig des Molins, Ibiza. © Eivissa.es
Necropolis van Puig des Molins, Ibiza. © Eivissa.es

Openingsfoto: Eivissa.es

**

Heb je je huurauto nog steeds niet voor de vakantie op Ibiza?

Bekijk onze modellen en aanbiedingen en boek vandaag nog uw huurauto. Ibiza wacht op je!

**

Dit artikel is gepubliceerd in wat te zien, en gelabeld als bezoek|ibiza|Moto Luis|museum|wat te zien,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS