Route met de auto langs de west kust

14 de april de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

De west kust van  Ibiza biedt de reiziger enkele van de mooiste baaien van het eiland, tal van locaties waar u kunt genieten van de spectaculaire zonsondergangen van Ibiza, goede restaurants en een heel andere omgeving . Stap in de auto en ontdek deze prachtige route!

  1. Sant Mateu d’Albarca

Coördinaten: 39.039247, 1.383100

Het dorp zelf heeft weinig te bieden buiten de traditionele prachtige kerk , maar de route er naar toe  is een goed excuus om de mooie valleien bedekt met wijngaarden , amandel- , vijgen en johannes brood bomen te ontdekken . Het echte binnenland van Ibiza.

  1. Santa Agnés

Coördinaten: 39.038276, 1.336071

Een andere charmante hoek van het eiland waar de weg om er te komen  net zo belangrijk is als de bestemming . Hoogtepunten zijn de mooie en eenvoudige kerk , de boerderijen daarom heen en de groente omeletten van de bar Can Cosme en de prachtige uitzichten van Sa Penya Esbarrada.

Uitzicht op de kerk van Santa Agnés vanaf het terras van Can Cosmi - © Nuria Cortés
Uitzicht op de kerk van Santa Agnés vanaf het terras van Can Cosmi – © Nuria Cortés

Sant Antoni de Portmany

Coördinaten: 38.980863, 1.303939

Afhankelijk van de tijd dat u Sant Antoni de Portmany bezoekt, is het interessant om naar één punt of een ander te gaan. In ider geval, mag je niet de versterkte kerk missen, zijn lange promenade langs de zee, de artistieke graffiti die een tiental gevels van het centrum versieren, de zonsondergang te bewonderen vanaf de cafés en de prachtige baai Cala Gració.

  1. Cala Bassa

Coördinaten: 38.967881, 1.239818

Omgeven door een bos van dennen en jeneverbessen, deze prachtige maagdelijke baai ligt beschut tegen de wind. Bijna een natuurlijk zwembad , trekt meestaleen zeer divers publiek aan .

  1. Platges de Comte

Coordenadas: 38.962903, 1.220170

Eén van de meest beroemde en prachtige stranden van Ibiza. De brede waaier van kleuren van het zeewater van deze baaien trekken veel bezoekers, net als de zonsondergangen die je vanaf hier ziet. Aan het eind van één kant van deze strandjes vindt je twee klassiekers qua specialisten in zeevruchten: S’illa des Bosc y Ses Roques. ¿Een addertje onder het gras? Het is hier vak overvol -weinig ruimte – en de aanwezigheid van kwallen is heel gebruikelijk.

  1. Sant Josep de sa Talaia

Coördinaten: 38.921874, 1.293043

Hoewel de laatste jaren best een beetje gegroeid, Sant Josep is er wel in geslaagd om de essientie van Ibiza te behouden. Met een breed aanbod aan cafés, bars en restaurants , biedt dit dorp best veel animatie aan na zonsondergang.  Een bezoekje aan de kerk  moet je niet overslaan.

 

Cala d'Hort - Ibiza - © Isaac García
Cala d’Hort – © Isaac García

  1. Cala d’Hort

Coördinaten: 38.890043, 1.224353

Eén van de meest beroemde stranden van het eiland door het prachtige uitzicht over de eilandjes Es Vedra en Es Vedranell vanaf de oever van het strand.  De baai heeft de vervelende neiging om af en toe bezoek te ontvangen van kwallen , maar het mooie uitzicht en de paellas van het  Restaurante El Carmen wegen ruimschoots hier tegen op om toch hier langs te gaan.

  1. Sant Agustí des Vedrà

Coördinaten: 38.941043, 1.293867

De perfecte enclave om met een wandeling te eindigen in het westen van Ibiza . Dit dorp , een uitstekende stop op zomeravonden , met zijn prachtige kerk , kleine supermarkt  en twee fantastische restaurants : Can Berri Vell,, met zijn haute cuisine , en  Bar Can Berri, met moderne gerechten , heerlijke barbecue en een aangename outdoor tuin.

 

¿Wat vindt je van ons plan? Zo ja, zie hier voor meer informatie over onze speciale aanbiedingen, reserveer met ons en en maak je klaar om te gaan genieten op reis door Ibiza.

Moto Luis Rent a Car, autoverhuur op  Ibiza sinds 1956.

Dit artikel is gepubliceerd in routes in de auto, en gelabeld als Ibiza esentieel|routes in de auto,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS