Leer de stranden van Ibiza kennen: Aigües Blanques

15 de juni de 2017
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ibiza heeft een groot aantal stranden en ongerepte baaien langs de gehele kust. Een van de mooiste is Aigües Blanques, gelegen aan de oostkust van het eiland en is een traditioneel toevluchtsoord voor nudisten. Als u er over nadenkt om een auto te huren op Ibiza tijdens uw vakantie, neem dan dit strand op in uw route en geniet van één van de mooiste van het eiland.

U vindt dit strand leuk als …

-Je dol bent op Nudisme. Hoewel deze baai momenteel ook door vele zwemmers met badgoed wordt bezocht, blijft het een van de traditionele nudistenstranden van het eiland.

-U houdt van natuurlijke omgevingen. De baai is omgeven door rotsen en je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de naburige eilandjes.

-U wilt genieten van een dutje in de schaduw. Vanwege de ligging, de zon verschuilt zich al snel achter de kliffen bij het begin van de middag. Dus hou dit in de gedachten als u het tegenovergestelde zoekt: kom in de ochtenduren wanneer u bruin wilt worden.

-U het noorden van Ibiza wilt zien. Aigües Blanques is gelegen aan de oostelijke kust van Ibiza, bijna aan het noordoostelijke einde. De weg die naar het strand van Sant Carles leidt neemt u mee door een rustige vallei bezaaid met johannesbroodbomen-, amandel- en vijgenbomen. Vanaf Aigües Blanques kunt u richting cala Sant Vicent of het strand van Es Figueral rijden ook een van onze favorieten.

Ibiza op de scooter stranden
Aigues Blanques, Ibiza. © Nuria Cortes

Ons advies:

Gedurende de maanden juli en augustus is er weinig tot geen parkeerruimte. Het is dan niet de moeite waard hier heen te gaan tenzij u vroeg in de ochtend of vroeg in de middag gaat.

Vermijd het als…

U met ouderen of kinderen in kinderwagens reist. De afdaling vanaf de parkeerplaats naar de kust is heel stijl en de beklimming weer naar boven kan moeilijk kan zijn voor iets oudere mensen.

Coördinaten: 39.0582886,1.5877552,17

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het oosten van Ibiza|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS