Cala Tarida: een strand voor iedereen

4 de januari de 2023
Nuria
Cala Tarida

Cala Tarida is een van de bekendste stranden aan de westkust van Ibiza, omdat het geliefd is bij gezinnen, stelletjes en jongeren… Gelegen op iets meer dan 10 kilometer van Sant Antoni, valt het op door de schoonheid van het landschap en het ruime aanbod aan strandrestaurants.
Met een totale lengte van 300 meter is de kust van Cala Tarida gefragmenteerd in twee gebieden vanwege de prachtige rotsgroep die naar het midden van de baai opvalt. Met fijn zand en ondiepe zee is het van oudsher een van de familiestranden van Ibiza vanwege de naastgelegen hotelvestigingen en de veiligheid die het biedt voor het zwemmen voor kinderen. Cala Tarida is zelfs een van de oudste toeristische centra van Ibiza. Momenteel zijn er nieuwe bouwontwikkelingen rond deze baai. Desondanks blijft het uitzicht over de zee erg mooi.

Cala Tarida: een strand voor alle leeftijden

Het doorgaans kristalheldere water, de zandbodems met nauwelijks rotsen, de landschappelijke schoonheid en het brede aanbod aan restaurants maken deze prachtige baai in het westen van Ibiza tot een favoriet voor alle soorten zwemmers. Het langste en smalste gedeelte heet Cala Tarida Nord en is het gebied dat het dichtst bij de bushalte ligt. Aan de andere kant staat het breedste maar kortere gedeelte bekend als Cala Tarida Sur.

Naast deze twee delen van de baai vind je aan beide uiteinden nog twee andere hoeken, die je moet bereiken door langs de kust te lopen. Aan de noordkant heb je toegang tot Es Pujolets, een prachtige set van twee mini-baaien waar nudisme meestal wordt beoefend en die te bereiken zijn via een ietwat moeilijke toegang waarvoor geschikt schoeisel vereist is (vergeet het proberen met slippers). En aan de zuidkant wacht Es Calonet, een charmante hoek aan zee bestaande uit een tiental botenhuizen. Geen van deze twee verborgen enclaves is nog geheim, dus ga daar niet heen op zoek naar eenzaamheid…

Cala Tarida
Cala Tarida. © N.C. / Moto Luis

Je zult deze baai in het westen van Ibiza leuk vinden als…

 • U een veilig strand zoekt voor kinderen op Ibiza.
 • Je houdt van snorkelen. Het kost u niets om vissen bijna direct aan de kust te zien! Als je met kinderen gaat, zullen ze zich prima vermaken!
 • U een ruim aanbod aan restaurants nodig heeft tijdens een dagje aan het strand.
 • Je houdt van stranden met uitzicht.
 • Je beschikt over een kajak waarmee je tochten langs de kust kunt maken.

Waar te eten in Cala Tarida

Dit strand heeft een ruim en gevarieerd aanbod aan restaurants, zo vind je er alles van de typische strandbar tot meer verfijnde restaurants.

 • Ses Eufabies: het ligt op een kaap, op het strand zelf. Het heeft een fantastisch uitzicht! Op de menukaart vindt u klassieke zomergerechten. Een traditionele plek waar je je altijd welkom voelt.
 • Ca’s Milà: dit restaurant is wederom een ​​klassieker aan de westkust van Ibiza. U zult genieten van het uitzicht en de fantastische keuken van Ibiza. Mis de bullit de peix niet!
 • Cotton beach: dit verfijnde restaurant ligt net als Ca’s Milà op de top van de klif en biedt een menu met eigentijdse gerechten.
 • Can Yucas: gelegen in het noordelijke deel, is deze strandbar een andere goede optie voor ontbijt, lunch of diner in Cala Tarida.

Ca's Milà
Uitzicht op Cala Tarida vanaf het terras van restaurant Ca’s Milà. © NC / Moto Luis

Hoe bereik je Cala Tarida?

Je kunt deze prachtige baai in het westen van Ibiza bereiken met de auto of motor, bus en boot.

 • Met de bus: van mei tot oktober zijn de reguliere lijnen L5 (Sant Antoni – Cala Tarida) en L38 (Eivissa-Sant Josep – Cala Tarida) geactiveerd. U kunt de dienstregelingen en routes bekijken op de website van Ibizabus (ww.ibizabus.com )
 • Met de auto of motor: de toegang tot deze baai is perfect geasfalteerd en voldoende aangegeven. In het noordelijke gebied vindt u een openbare parkeerplaats, evenals op het weggedeelte dat het noordelijke gebied met het zuidelijke gebied verbindt.
 • Met de taxi: omdat het een bekend toeristisch centrum is met drie hotelcomplexen, zijn er meestal taxi’s aanwezig.

Moto Luis’s tips voor jouw stranddag

 • Mei en juni zijn de beste maanden om van dit strand te genieten, omdat het water dan meestal het meest kristalhelder is.
 • Als u voor uw vakantie een motor of auto huurt op Ibiza, profiteer dan en combineer dit strand met de naburige Cala Molí en Cala Vedella stranden.
 • Cala Tarida heeft een ruim assortiment ligbedjes en parasols, maar u kunt deze ook zelf meenemen. De kosten op de stranden van de gemeente Sant Josep bedragen € 10 per parasol en ligbed.
 • Als u geen zonnebrandcrème meer heeft of een hoed moet kopen, vindt u in Cala Tarida het winkelcentrum La Sirena.
 • Vanwege de zuidwestelijke oriëntatie heeft deze baai de neiging om kwallen te ontvangen. Vraag aan de strandwachten of er de afgelopen dagen kwallen zijn geweest. Als dat niet het geval is geweest en er geen wind uit zee waait, kun je met een gerust hart zwemmen!
 • Als je nudisme wilt beoefenen, ga dan naar de baaien van Es Pujolets.

Es calonet en cala Tarida
Es Calonet ligt nu in Cala Tarida. © NC / Moto Luis

Main photo: Alberto Paredes / Moto Luis

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als sant josep de sa talaia,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS