Leer de stranden van Ibiza kennen: Cala Xarraca

30 de april de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Het strand Cala Xarraca, in het noorden van Ibiza, is ideel voor vakantiegangers die niet veel nodig hebben om te kunnen genieten van een fijne dag op het strand. Gelegen tussen Portinatx en Cala Benirrás, deze ietwat smalle baai bevindt zich onder een klif en ligt naast een van de mooiste baaien van het eiland vanwege de prachtige kleuren in het water. Als u op zoek bent naar het rustigere Ibiza, stap dan in uw huurauto, pak uw kaart van het eiland en zet koers naar het noorden.

Waar ligt Cala Xarraca?

Cala Xarraca bevindt zich op 30 kilometer afstand van Sant Antoni de Portmany, op 40 van Sant Josep de Sa Talaia, op 25 van Ibiza, op 19 van Santa Eulària des Riu en op 10 van Sant Miquel. Vanaf Sant Joan slechts op 5 kilometer afstand, de route hier naar toe gaat via een kronkelige weg en deze gaat heuvel op en heuvel af.

Cala Xarraca in Google Maps (https://goo.gl/maps/7qhPsXPP1QrVEQ1a6)

 width=
Cala Xarraca, Google Maps.

 Cala Xarraca gaat u bevallen als u …

– Wilt genieten van een rustige stranddag in familie sfeer.

– Geen luide muziek wilt horen daar er geen beach bars zijn op het strand: hier bevindt zich enkel een strand restaurant die hier altijd al was.

– Graag snorkelt. Cala Xarraca is het perfecte strand als u de duikbril wilt gebruiken, onder water willen gaan en alles even vergeten wat er zich boven de zee afspeelt.

Het noorden van Ibiza wilt ontdekken, daar u Cala Xarraca in uw route kunt opnemen als u de volgende plekken wilt bezoeken zoals Cala Sant Vicent, Portinatx, Sant Joan, Cala Benirrás en Sant Miquel.

– Geen last heeft als rotsachtige bodems zich afwisselen met zandbodems en u geen bezwaar heeft van een paar krabben in uw koffer.

 

Cala Xarraca-strand ten noorden van Ibiza
De baai van Cala Xarraca is een van de mooiste van Ibiza. © Maritiem van Portinatx

Een aanbeveling.

Als u deze baai bezoekt op zondag, vergeet dan zeker even niet de markt van Sant Joan te bezoeken, een stuk intiemer en rustiger dan de andere markten op het eiland. U kunt handwerk, biologisch fruit en groenten, zelfgemaakt brood, honing van Ibiza en de beroemde kruiden van Ibiza kopen.

**

Bent u uw vakantie naar Ibiza aan het voorbereiden met de kinderen? Mocht u nog geen auto geboekt hebben, kijk dan zeker bij onze aanbiedingstarieven en reserveer vandaag nog uw favoriete automodel. Deze leveren we direct aan de luchthaven.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het noorden van Ibiza|kreken|stranden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS