Leer de stranden van Ibiza kennen: Cala Jondal

14 de februari de 2019
Motoluis Rent a Car Ibiza

Aan de zuidkust van Ibiza bevindt zich Cala Jondal, een spectaculair strand van kiezels dat beroemd is geworden vanwege de beroemde strandclub Blue Marlin. Markeer deze op de kaart en geniet van een van de belangrijkste voordelen van het huren van een auto op Ibiza: zo kun je al die stranden en baaien ontdekken die niet met het openbaar vervoer te bereiken zijn.

Zonder te vergeten dat dankzij de huur van een auto of een scooter je meerdere stranden op dezelfde dag kunt leren kennen, omdat de meerderheid op dezelfde autoroute liggen.

Hoe ziet Cala Jondal eruit?

Cala Jondal ligt tussen twee punten van de zuidkust van Ibiza: Punta de Jondal en Punta de Porroig. Beide geografische kenmerken geven het een unieke landschapsschoonheid die aansluit bij zijn maagdelijke natuur en de transparantie van zijn wateren. Het is 300 meter lang en de kust wordt gevormd door rotsblokken, hoewel het grootste deel van de bodem bedekt is met zand.

jondal creek ibiza stranden
Algemeen beeld van Cala Jondal © Santjosep.net

Cala Jondal vind je het leuk als …

– Je een baai zoekt in een natuurlijke omgeving omringd door dennen, riet en jeneverbes.

– Je een strandclub-sfeer wilt. In Cala Jondal is de beroemde Blue Marlin, een van de favoriete plekken voor diegenen die willen zien en gezien worden. Als curiositeit kunnen we u vertellen dat hier de meeste flessen champagne verkocht worden in de zomer op Ibiza.

– Je een heerlijk rijstgerecht wilt eten met uitzicht op de zee. In Cala Jondal vindt u ook de strandbars Yemanjá, Tropicana en Es Sabinar, een echte aanrader om te genieten van een paella met zeevruchten of een visgerecht.

– Het geluid van de zee je ontspant. Wanneer de zee een kleine deining heeft, produceren de ronde stenen in de zee een ontspannend geluid wanneer ze worden bewogen door de golven. Loop hiervoor weg van de strandbars en luister hier naar.

yemanja ibiza paella cala jondal strand
Paella geserveerd in de strandbar Yemanjá Ibiza © Yemanjá Ibiza

Ons advies

Als u met kinderen reist, raden we u aan een plek te zoeken in het meest westelijke deel van het strand, naast de strandbar Tropicana. U vindt hier namelijk meer zand en een ontspannen sfeer. Om naar dit punt op het strand te komen, moet u niet afwijken van de hoofdparkeerplaatsen van de Blue Marlin en de borden volgen die de weg naar de chiringuito aangeven.

Wil je meer weten over de bezienswaardigheden van de zuidkust van Ibiza?

Stap in je huurauto, volg de route die we voorstellen in onze post Autoroute door het zuiden van Ibiza en ontdek andere stranden zoals Es Bol Nou en Cala d’Hort. En als er tijd is, kunt u ook met de auto de route rijden door het westen van Ibiza.

**

Ken onze aanbiedingen, boek bij ons en maak je klaar om te genieten van je reis naar Ibiza.

**

Dit artikel is gepubliceerd in stranden, en gelabeld als het zuiden van Ibiza|stranden|zuiden,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS