Wat te zien in Sant Josep de sa Talaia

20 de februari de 2023
Nuria
que ver en sant josep sa talaia

Er is veel te zien in Sant Josep de Sa Talaia, de grootste gemeente van Ibiza, waar enkele van de mooiste en beroemdste stranden van het eiland, bezienswaardigheden, natuurgebieden en uitkijkpunten op je wachten. Daarnaast vind je er ook een ruim aanbod aan restaurants, strandbars, beachclubs en discotheken.

Tijdens uw vakantie op Ibiza zult u ontdekken dat vele wegen u naar Sant Josep zullen leiden, een van de meest bezochte gebieden van Ibiza tijdens de zomer dankzij het levendige nachtleven van Playa d’en Bossa en het feit dat het de gemeente is die de meeste stranden en baaien herbergt. De luchthaven ligt feitelijk binnen dit gemeentelijke gebied, dus Sant Josep heet u letterlijk welkom op het eiland als u met het vliegtuig arriveert. En wij ook, als u besluit uw auto op Ibiza te huren bij Moto Luis en u wilt dat wij deze bij u afleveren op de luchthaven, zonder transfers of wachttijden.

Recogida coche alquiler aeropuerto ibiza sant josep sa talaia
Wij leveren de auto bij u af op de luchthaven van Ibiza, gelegen in de gemeente Sant Josep de sa Talaia.. © Alberto Paredes / Moto Luis

Alles wat er te zien is in Sant Josep de Sa Talaia

Sant Josep, gelegen in het zuiden van het eiland, is een van de gebieden van Ibiza die u tijdens uw vakantie niet mag missen, of u nu in de zomer of in de winter komt. Bovendien kunt u dankzij het brede aanbod aan hotels kiezen waar u wilt slapen in Sant Josep, afhankelijk van uw stijl: luxe hotels, boetiekhotels, hotels met karakter of agrotoerisme.

De dorpen van de gemeente Sant Josep

In de gemeente Sant Josep de sa Talaia (ook wel de Spaanse naam San José genoemd) liggen de dorpjes Sant Agustí de Es Vedrà, Sant Jordi de ses Salines en Es Cubells, evenals het toeristische centrum van Playa d’en Bossa. Wanneer u geniet van uw autoroute door het zuiden van Ibiza, aarzel dan niet om deze op te nemen in uw tussenstops.

 • Sant Josep de sa Talaia: is het belangrijkste dorp van de gemeente, een charmante groep huizen gebouwd rond de kerk. Tot een paar decennia geleden bestond dit dorp alleen uit een tempel en een paar gebouwen die langs de weg waren gebouwd, omdat de Ibizanen van oudsher in geïsoleerde landhuizen woonden, verspreid over de akkers. De kerk van Sant Josep werd voltooid in 1730 en is de enige kerk op het eiland met een zonnewijzer op de gevel. Wij raden u aan een kopje koffie te drinken op het charmante pleintje met uitzicht op de tempel en een avond te reserveren voor het diner in een van de kwaliteitsrestaurants die u in dit dorp vindt.
 • Sant Agustí: de reeks traditionele huizen maakt het tot een van de enclaves die u gezien moet hebben in Sant Josep de sa Talaia, aangezien dit charmante en rustige dorpje een van de best bewaarde enclaves op het eiland is. Gelegen op de top van een heuvel, heeft het alleen een eenvoudige 18e-eeuwse kerk (merk op dat het geen veranda heeft, een zeldzaamheid onder de tempels op Ibiza), verschillende uitstekende voorbeelden van typische huizen en twee essentiële restaurants: Can Berri Vell (geopend in een eeuwenoud huis) en Bar Can Berri.
 • Es Cubells: het is het kleinste dorpje van Sant Josep, aangezien het alleen uit de tempel en een paar huizen bestaat. Als je naar Cala d’Hort gaat, maak dan een omweg en ga naar Es Cubells om het kleine kerkje met uitzicht op de zee te bekijken en vanaf het uitkijkpunt de schoonheid van de kliffen in de omgeving te observeren. En als het lunchtijd is, vind je op hetzelfde plein de restaurants Es Cubells en Bar Llumbi, evenals de strandbar Ses Boques, gelegen onder de klif en aan de voet van de zee.
 • Sant Jordi de ses Salines: met een uitgesproken lokale sfeer is het in dit dorpje dicht bij de luchthaven en Playa d’en Bossa de moeite waard om te stoppen om de kerk te zien, de enige op het eiland die wordt gekroond door kantelen. Als u Sant Jordi op zaterdagochtend bezoekt, stop dan bij de oude renbaan, waar het hele jaar door de enige tweedehandsmarkt op Ibiza wordt gehouden.

Es Cubells vista al mar, el nucleo urbano más pequeño de Sant Josep de sa Talaia
Es Cubells. © NC / Moto Luis

De archeologische vindplaatsen van Sant Josep

Naast alles wat je in Sant Josep de sa Talaia moet zien, heb je ook enclaves waar je de sporen kunt ontdekken die zijn achtergelaten door de passage van de Feniciërs en Romeinen door het zuiden van het eiland.

 • De Fenicische stad Sa Caleta: wanneer u naar het prachtige strand van Es Bol Nou gaat, neemt u het pad dat begint naast het restaurant Sa Caleta en ga eens kijken op deze plek, een van de vier enclaves van Ibiza uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. Als je goed kijkt, zie je overblijfselen van de stedelijke indeling en twee ovens die deel uitmaakten van deze Fenicische nederzetting uit de 8e eeuw voor Christus. En als u het pad vervolgt, bereikt u een rustige natuurlijke haven waar u een van de boothuishutten op Ibiza ziet die tot cultureel erfgoed zijn verklaard.
 • Ses Païsses de Cala d’Hort: op deze Punisch-Romeinse plek vind je overblijfselen van twee necropolissen en een oude Romeinse villa met een oliemolen, een wijnmakerij en verschillende pakhuizen. Bovendien ziet u naast deze enclave een uitstekend voorbeeld van traditionele boerenarchitectuur.

De Fenicische stad Sa Caleta
De Fenicische stad Sa Caleta. © santjosep.net

Andere plaatsen om te zien in Sant Josep de sa Talaia

Naast de dorpen en bezienswaardigheden zijn er in deze gemeente in het zuiden van het eiland nog meer plekken te zien, zowel tijdens een wandelroute als wanneer u op weg bent naar de prachtige stranden en baaien van Sant Josep.

 • Interpretatiecentrum Ses Salines: gelegen in het natuurpark Ses Salines, het is een bezoek waard om meer te weten te komen over de natuurlijke en etnografische rijkdom van deze enclave. Zo verklaart de permanente tentoonstelling de ecologische waarde van de zoute vijvers, de duinruggen, de Posidonia oceanica-weiden en de kliffen van het natuurpark. Daarnaast kun je ontdekken welke zee- en landsoorten aanwezig zijn in dit waardevolle natuurgebied van Ibiza, zoals de pitiushagedis (Podarcis pityusensis), het zeepaardje (Hippocampus ramulosus), de slechtvalk (Falco peregrinus , de flamingo ( Phoenicopterus ruber), de Balearenpijlstormvogel (Puffinus mauretanicus) of de steltkluut (Himantopus Himantopus). Als u klaar bent met uw bezoek, raden wij u aan naar de tempel van Sant Francesc te gaan, een eenvoudige kerk die, net als Sant Agustí, geen portiek heeft; en daarna een aperitief nuttigen of eten in Bar Sant Francesc.

what to see sant josep salines
Sant Francesc en de Interpretatiecentrum Ses Salines. © Alberto Paredes / Moto Luis

 • De wachttorens van Sant Josep: de kust van Ibiza heeft zeven wachttorens, waarvan vier in de gemeente Sant Josep. Als u in de winter naar het eiland reist, kunt u ze ontdekken op een route door de uitkijktorens van Ibiza, of dichterbij komen tijdens een wandelroute of tijdens een aangename zomerwandeling vanaf het strand. Hoe het ook zij, de wachttorens die je in Sant Josep vindt zijn.
 1. Torre de Sa Sal Rossa (playa dén Bossa): ook wel Carregador de sa Sal-toren genoemd, deze werd gebouwd om de zoutvlakten van Ibiza te verdedigen. Het biedt uitzicht op Playa d’en Bossa en Ibiza..
 2. Torre de Ses Portes (Ses Salines): u kunt deze uitkijktoren bereiken via een aangename wandelroute vanaf het strand van Ses Salines of ook vanaf Es Cavallet, afhankelijk van uw voorkeur. Vanaf deze locatie kunt u ook genieten van een panoramisch uitzicht op Formentera en de eilandjes waaruit de Es Freus-pas bestaat.
 3. Torre de Es Savinar: gebouwd in het midden van de 18e eeuw. Dit is de beroemdste toren van Ibiza dankzij het uitzicht over Es Vedrà. Het bevindt zich op een privéterrein, dus de toegang tot de toren kan afgesloten zijn.
 4. Torre d’en Rovira: gelegen vlakbij Cala Conta, je kunt deze bekijken als je zin hebt om een strandwandeling te maken. Het werd halverwege de 18e eeuw gebouwd om de baai van Sant Antoni te beschermen. Het biedt uitzicht op de Ponent-eilandjes, de baai en Cap Nonó.

que ver en sant josep torre rovira
Torre d’en Rovira. © NC / Moto Luis

De stranden van Sant Josep die je moet zien

Sant Josep de sa Talaia heeft een kustlijn van 80 kilometer, met meer dan 20 stranden en baaien voor alle smaken: gezinsvriendelijk, met een jonge sfeer, intiem, nudistisch, wild, verstedelijkt…

De essentiële stranden van Sant Josep

Dit zijn de beroemdste stranden van Sant Josep, die je zeker wilt zien tijdens je eerste reis naar Ibiza.

 • Playa de Ses Salines: dit strand wordt bezocht door beroemdheden, jongeren en gezinnen. Meestal is het in de middag het drukst. Er is betaald parkeren.
 • Cala d´Hort: de uitzichten op Es Vedrà hebben het tot een van de bekendste gemaakt. Wij raden u aan om die dag paella te eten in een van deze twee restaurants: Cala d’Hort en El Carmen.
 • Platges de Comte (Cala Conta): deze groep baaien staat bekend om de prachtige tinten van het water en om het uitzicht bij zonsondergang en de eilandjes van Ponent. Ze zijn altijd druk en trekken vooral jonge mensen en gezinnen aan.
 • Cala Bassa: nog een van de meest bezochte stranden in Sant Josep vanwege zijn schoonheid. U kunt uitsluitend parkeren op een privéparkeerplaats.
 • Playa d’en Bossa: het langste zandstrand van Ibiza en een van de levendigste dankzij het brede aanbod aan vrijetijdsactiviteiten.

Cala Tarida
Cala Tarida. © NC / Moto Luis

Meer stranden in Sant Josep voor uw vakantie op Ibiza

Er zijn nog veel meer stranden die u leuk zult vinden, afhankelijk van uw interesse. Als je aan nudisme doet of op zoek bent naar of haar gay sfeer, ga dan naar Es Cavallet; als u op zoek bent naar kleine baaien met een rustige sfeer, ga dan naar Cala Carbó, Cala Codolar of Cala Molí; als u een familiale sfeer en restaurants op het strand wilt hebben, zult u Es Bol Nou, Cala Tarida, Cala Molí en Port des Torrent leuk vinden; als je het niet erg vindt dat er geen zand (of weinig) is, ga dan naar Es Codolar, Cala des Jondal, Es Xarco, Es Torrent, Ses Boques en Cala Llentrisca. En als u in een accomodatie in de baai verblijft en u geen zin heeft om veel te rijden, ga dan naar de stranden van Xinxó, Pinet, d’en Serral en S’Estanyol.

Waar kunt u de beste zonsondergangen zien in Sant Josep de sa Talaia

Elke lijst met de beste zonsondergangen op Ibiza omvat enclaves van Sant Josep de sa Talaia, aangezien een groot deel van deze gemeente op het westen ligt. Als u bij zonsondergang in de buurt bent, ga dan naar deze plaatsen waar u de beroemde zonsondergangen van Ibiza kunt zien: Platges de Comte, Port des Torrent, de kliffen van Cala d’Hort, Kumharas, in Cala de Bou; de top van sa Talaia, de hoogste berg van Ibiza; de zoutpannen van Ses Salines en Cala Molí.

que ver en sant josep atardecer es vedra
Zonsondergang voor het eiland Es Vedrà. © NC / Moto Luis

Hoofdfoto: © Isla Elefanta / Moto Luis

 

Dit artikel is gepubliceerd in Sant Josep, en gelabeld als dorpen,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS