Hoe je zonder auto op Ibiza kunt reizen

12 de februari de 2020
Nuria
Ibiza zonder auto

Bezoekers die nog niet eerder naar het eiland zijn afgereisd, vragen zich altijd af of het nodig is om een ​​voertuig te huren voor hun vakantie en of het gemakkelijk is om zonder auto over Ibiza te reizen. In dit artikel laten we je alle beschikbare vervoersmogelijkheden op het eiland zien, zowel in de zomer als in het laagseizoen, zodat je jezelf goed kunt organiseren.

Is het gemakkelijk om Ibiza te verkennen met het openbaar vervoer?

Ibiza heeft een totale oppervlakte van 570 vierkante kilometer en de langste afstand tussen twee punten op het eiland bedraagt ​​nauwelijks meer dan 50 kilometer, wat aantoont dat het eiland door zijn omvang een zeer toegankelijke en makkelijke bestemming is om te verkennen. Wie een motor of een auto heeft, kan gemakkelijk van noord naar zuid en van oost naar west reizen via de secundaire wegen of de hoofdwegen die de grootste bevolkingscentra met elkaar verbinden. Maar is het gemakkelijk om Ibiza te verkennen met de bus of taxi?

Transporte desde el aeropuerto de Ibiza en autobús
Foto: © eivissa.tib.org

Met de bus rondreizen op Ibiza

Het eiland beschikt over een busvervoernetwerk dat de belangrijkste toeristische centra verbindt met de omliggende baaien en stranden, maar ook met de stad Ibiza en de luchthaven. Afhankelijk van de gebruikte routes is het mogelijk om zonder auto door Ibiza te reizen, maar in andere gevallen zal het veel ingewikkelder zijn. Sommige lijnen, zoals de lijnen die de luchthaven verbinden met San Antonio of Santa Eulalia, rijden alleen tijdens het hoogseizoen tussen mei-oktober of juni-september, afhankelijk van de route; terwijl andere het hele jaar door diensten aanbieden, maar hun frequenties tijdens het laagseizoen verminderen, zoals bijvoorbeeld het geval is met de lijnen die Ibiza verbinden met San Antonio of Santa Eulalia.

como moverte por Ibiza sin coche

Voordat u dit vervoersmiddel als optie voor uw vakantie kiest, raden wij u aan de website van Ibiza Bus te bezoeken en te controleren welke buslijnen langs uw accommodatie passeren, met welke stranden en steden er verbindingen zijn en wat de frequenties zijn en de tijden. Afhankelijk van de buslijn kan deze bijvoorbeeld elke 15 minuten vertrekken, 30 minuten of om het uur of nog langer. Prijzen voor de strandroutes variëren tussen de 2 en 4 euro, terwijl de luchthavenbusroute tussen de 4 en 5 euro kost.

Como moverse por Ibiza sin coche,
Foto: © Consell d’Eivissa

Met de taxi rondreizen op Ibiza

In de belangrijkste toeristische centra vindt u taxistandplaatsen en op stranden of restaurants kunt u de service aanvragen door te bellen met Radio Taxi of via de Taxi Ibiza-applicatie (App Store en Google Play). Wij raden u aan geen gebruik te maken van de diensten van illegale taxi’s, onder andere omdat u bij een ongeval niet gedekt zou zijn door de verplichte reisverzekering. De meest voorkomende taxiritten variëren gemiddeld tussen de € 15 en € 30 per rit, waarbij de ophaalservice in steden of routes van meer dan 20 kilometer niet wordt meegerekend.

como moverse por Ibiza sin coche y en taxi
Taxistandplaats in Sant Antoni. © N.C./Moto Luis

Ibiza verkennen met de veerboot

San Antonio en Santa Eulalia hebben een bootroutedienst die deze centra verbindt met de naburige baaien en stranden, met verschillende prijzen die variëren tussen de 8 en 14 euro heen en terug en die afhankelijk van de route tot 45 minuten kunnen duren.

Wat is beter? Zonder auto rondreizen op Ibiza of huren?

Je hebt al gezien dat je, afhankelijk van waar je verblijft en wat je wilt doen en bezoeken, je met meer of minder gemak met de bus en taxi kunt verplaatsen. Als u nog steeds niet zeker weet of u geïnteresseerd bent in het huren van een voertuig, houd er dan rekening mee dat u bij het huren van een auto op Ibiza de volgende voordelen krijgt:

  1. U bespaart geld op taxi’s of buskaartjes.
  2. U bespaart tijd.
  3. U kunt gemakkelijk naar uw villa of landelijk hotel gaan en terugkeren, en comfortabel van en naar de luchthaven reizen.
  4. U bent mobiel tijdens uw vakantie zoals u dat wilt en in alle vrijheid, waardoor u uw plannen beter kunt improviseren.
  5. Je ontdekt meer afgelegen hoekjes en minder bezocht door andere toeristen.
  6. U kunt genieten van de baaien en zonsondergangen die alleen met de auto bereikbaar zijn.
  7. U kunt dineren in afgelegen restaurants zonder afhankelijk te zijn van een taxi om heen en terug te gaan.
  8. Als u graag met parasols en uw eigen picknick naar het strand gaat, hoeft u deze niet mee te slepen in de bus of terwijl u wacht op een taxi.
  9. Je hebt de mooiste secundaire wegen van Ibiza tot je beschikking om per auto of motor te verkennen.
  10. Als u met het gezin reist, vervoert u in alle comfort alle spullen die nodig zijn voor het vermaak en de verzorging van de kleintjes in de auto.

alquiler de coches en Ibiza
Foto. © Cuca Olveira/Moto Luis

Wat als u een auto of motor huurt voor uw vakantie op Ibiza?

Als u er uiteindelijk de voorkeur aan geeft om niet zonder auto rond te reizen op Ibiza en erover nadenkt om een ​​auto te huren, kunt u op onze website uw automodel reserveren met het laagste eigen risicobedrag op Ibiza of door een uitgebreide verzekering af te sluiten. Verkrijg meer informatie over waarom u een auto dient te huren in Ibiza, leer meer over de beste routes om het eiland voor de eerste keer te verkennen en krijg meer informatie over de voordelen van het huren van uw auto bij Moto Luis. En als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via e-mail info@motoluis.com, telefoon +34 971 340 765 of WhatsApp-nummer +34 672 077 500.

Hoofdfoto: © eivissa.tib.org

**

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in Praktische informatie, en gelabeld als Ibiza essentieel|Ibiza voor beginners|top,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS