Wat te doen in Ibiza

De essentiële bezoeken in Ibiza die u niet mag missen op uw eerste reis naar het Witte Eiland.

Bij Moto Luis raden wij u aan wat te doen op Ibiza zodat u optimaal van uw vakantie kunt genieten. Omdat wij er niet alleen om geven U de beste huurauto aan te bieden, maar ook om U de plaatsen en restaurants te laten ontdekken die U niet mag missen op het eiland.

Huur uw auto in Moto Luis en verken Ibiza in uw eigen tempo.

De beste stranden en baaien van Ibiza

Ontdek de beroemdste stranden en baaien van Ibiza die u niet mag missen tijdens uw eerste reis naar het eiland.

Ontdek de beroemdste stranden en baaien van Ibiza die u niet mag missen tijdens uw eers-te reis naar het eiland, en er zijn er nog veel meer! Van noord naar zuid en van oost naar west kunt u tijdens uw vakantie kiezen uit meer dan 55 bewegwijzerde stranden: ongerep-te, met allerlei voorzieningen, afgelegen, voor kinderen…

cala bassa octubre

Bassa kreek

De natuurlijke omgeving en de transparantie van het water maken Cala Bassa tot één van de mooiste en meest bezochte baaien van Ibiza. De sfeer is zeer divers en trekt zowel gezinnen, jongeren als stellen aan.

Cala d’Hort

Het uitzicht over het beroemde eilandje Es Vedrà maakt Cala d’Hort tot een van de meest bezochte baaien van Ibiza en een verplichte stop op elke eerste reis naar het eiland. De kust bestaat afwisselend uit zand en rotsen, hoewel de zeebodem zanderig is.

Platges de Comte

Deze groep baaien behoort tot de meest gefotografeerde van Ibiza vanwege de kleur van het water, de zonsondergang en de eilandjes die opvallen aan de horizon. Cala Comte is zeer populair en er heerst een jonge sfeer.

Ses Salines

Het strand Ses Salines, gelegen in een natuurpark, is een van de favoriete stranden van beroemdhe-den die Ibiza bezoeken, dankzij de schoonheid, de sfeer en de beroemde strandbars.

Drie redenen om Dalt Vila te bezoeken

Een wandeling langs geschiedenis, kunst, gastronomie en cultuur

Tijdens uw vakantie op het eiland moet u zeker een wandeling maken rond de cita-del van Ibiza, die door de UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed en een van de mooiste van het Middellandse Zeegebied is. U vindt er charmante plekjes, musea, spectaculaire panoramische uitzichten en restaurants waar u heerlijk kunt dineren.

uitchecken

Een van de best bewaarde renaissance-citadellen aan de Middellandse Zee

De citadel van Ibiza, een uitstekend voorbeeld van militaire architectuur uit de Re-naissance waarvan de vestingwerken die in de 16e eeuw werden gebouwd nog in-tact zijn gebleven. Ontdek het tijdens een wandeling rond Dalt Vila langs de muren en bastions.

Het Ibiza van gisteren en vandaag via zijn musea

Tijdens uw wandeling rond de stadsmuren kunt u zich verdiepen in de kunst en geschiede-nis van het eiland door middel van de collecties en tentoonstellingen van het Ibiza Museum voor Hedendaagse Kunst, het Puget Museum en het Medina Yabisa Interpretatiecentrum.

s Middags winkelen en dineren in de open lucht

Rond het centrale plein van Dalt Vila en de omliggende straten vindt u in de zomer gezellige restaurants waar u buiten kunt eten en kleine boetiekjes waar u bijzondere spulletjes kunt kopen.

Huur uw auto in Moto Luis en verken Ibiza in uw eigen tempo.

Andere plaatsen om te bezoeken in Ibiza

Ibiza heeft veel meer te bieden dan stranden en baaien: ontdek het!

Het Witte Eiland heeft een belangrijk architectonisch en cultureel erfgoed dat u kunt ontdekken tijdens uw autoroutes of motorroutes rond Ibiza: kerken, kleine dorpjes, tradi-tionele huizen, musea, galerijen… En niet te vergeten de straatmarkten en lokale festivals die het hele jaar door op het eiland worden gehouden.

De authentieke dorpen van Ibiza

Sant Mateu, Santa Agnès, Sant Carles, Sant Joan, Santa Gertrudis, Sant Miquel en Sant Agustí zijn de dorpen die de traditionele, landelijke essentie van het eiland het best hebben bewaard. Zorg ervoor dat u ze opneemt in uw routes rond Ibiza

San Antonio zonsondergang

San Antonio en zijn baai zijn het beste decor om de zonsondergang van Ibiza te bewonderen, ofwel vanaf zijn beroemde terrassen ofwel vanaf een rustig hoekje aan de kust. Mis het niet!

Ibiza’s hippie markten

Als u van winkelen houdt tijdens uw reizen, zult u zeker genieten van de straatmarkten die in de zomer op Ibiza worden gehouden. De hippiemarkten van Las Dalias en Punta Arabí zijn een must om te bezoeken.

Puig de Missa in Santa Eulària

Ontdek de schoonheid en waarde van de traditionele Ibiziaanse architectuur door een be-zoek te brengen aan Puig de Missa, waar u een van de beste voorbeelden van een kerk-fort op Ibiza vindt en het Etnografisch Museum van Ibiza.

Waar te eten op Ibiza

Ontdek de best beoordeelde restaurants in Ibiza door de eilandbewoners

Als u wilt genieten van de traditionele keuken van het eiland in de levenslange restaurants waar de plaatselijke bevolking graag komt, noteer dan de volgende adressen en reserveer vandaag nog uw tafel. Meer aanbevelingen vindt u op onze blog.

uitchecken

Can Pujol

Deze rustieke chiringuito is een klassieker in de baai van San Antonio, geliefd bij de plaatselijke bevolking en vaste gasten van het eiland. Het menu is gebaseerd op de zeevruchtrecepten van het eiland, zoals rijstgerechten, gegrilde vis en bullit de peix.

Port Balansat

Gelegen in Port Sant Miquel, in het noorden van Ibiza, een andere klassieker om te ge-nieten van visgerechten bereid met producten van topkwaliteit en volgens traditionele re-cepten. De eigenaars runnen ook Es Nàutic, in San Antonio.

Ca’s Pagès

Dit restaurant, gelegen aan de weg Ibiza-Santa Eulària, is een van de beste adressen op het eiland om de traditionele vleesgerechten van Ibiza te proeven, zoals sofrit pagès of arroz de matanza.

Wil je meer weten over Ibiza?

Bezoek ons blog en ontdek onze autoroutes en de beste dingen om te doen in Ibiza tijdens uw vakantie.

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS