Can Marça, de grot van smokkelaars en piraten

21 de juni de 2016
Motoluis Rent a Car Ibiza

Ibiza heeft veel familie attracties. Can Marça is daar een goed voorbeeld van. Gelegen op slechts een paar kilometer van het dorp Sant Miquel de Balansat, is deze grot zeker een bezoek op een tour van het noorden van het eiland waard. Vooral als je houdt van verhalen over smokkelaars en piraten. Can Marça is verborgen in de kliffen die rijzen in de buurt van de haven van San Miguel. Deze indrukwekkende ruimte is in meer dan 100.000 jaar druppel voor druppel, gevormd.

Can Marça - Ibiza van kind
Can Marça – Ibiza van kind

Wat ooit een schuilplaats voor piraten en smokkelaars was , telt nu een totaal van 8.500 vierkante meter, met door de water erosie ontstane stalactieten, stalagmieten, zuilen en grote ruimtes zoals de tempel, Boeddha of Waterfall. De rondleiding in de grot duurt ongeveer 35 minuten , waar je niet voor hoeft te reserveren . Hier kunt u niet alleen de geologische geschiedenis, maar ook de relatie die het heeft met de inwoners en bezetters te ontdekken. Smokkelaars en piraten verborgen hier hun schatten al eeuwen; Ook op het naburige eilandje Sa Ferradura.

Buiten het bezoek aan de de grot, is de weg die leidt naar dit punt van het eiland de rit meer dan waard, want de kleine agrarische valleien zijn nog steeds in gebruik, en daar heeft men steeds meer oog voor ecologie en duurzaamheid. Dus heb geen haast om er te komen en geniet van het landschap, waar je fruitbomen, olijfbomen, johannesbrood, amandel en een aantal traditionele huizen kunt vinden.

Can Marça - Ibiza van kind
Can Marça – Ibiza van kind

Coördinaten: 39.083671, 1.442373

Openingstijden: Can Marca IS geopend in de zomer van mei tot oktober van 10:30-13:30 en ‘s middags van 14:30-20:00. De rest van het jaar, zijn de openingstijden van 11 tot 17.30 uur.

 

Moto Luis Rent a Car, autoverhuur in Ibiza sinds 1956.

Dit artikel is gepubliceerd in kinderen, en gelabeld als bezienswaardigheden|het noorden van Ibiza|kinderen|winter,

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS