Meest gestelde vragen

Als u vragen hebt, vindt u het antwoord hier.

Dit zijn de meest gestelde vragen van onze klanten zien over auto- en scooterver-huur op Ibiza met Moto Luis. Meer informatie over onze service en huurvoor-waarden kunt u vinden bij vraag 18 en mocht u ook hier geen antwoord vinden op uw vraag, neem dan gerust contact met ons op.:

U kunt uw auto direct ophalen op de P1-parkeerplaats op de luchthaven van Ibiza, die zich tegenover de aankomsthal bevindt. Zodra u de reservering heeft gemaakt, ontvangt u een bevestigingsmail met gedetailleerde instructies over waar u ons kunt vinden en daarnaast ontvangt u ook deze locatie op Google Maps. Als u een scooter heeft geboekt, dan tekent u hier ook het huurcontract. De scooter staat voor u klaar op ons parkeerterrein gelegen op maximaal 10 minuten lopen van de luchthaven.

Alle auto´s
Maandag t/m zondag

08:00 – 19:00u: 0 €

19:00 – 22:00u: 10 €.
22:00 – 01:00u: 25€.

Luchthaven service: 15€, privé luchthaven service: 40€

Ja, je kunt op onze website een auto reserveren met je pinpas/debitcard (Ideal). Indien je geen geldige credit card toont tijdens het ophalen van de auto boeken wij altijd een extra borg af van de pinpas. We boeken een extra borg af omdat wij de auto aan je afgeven met een volle tank benzine en deze ook zo graag terug ontvangen en uiteraard aan het einde van de huur kunnen er nog extra´s ontstaan zoals bijvoorbeeld extra huurdagen, afgifte van de auto op de verkeerde plaats etc.  Indien je bij ons de All in One verzekering afsluit betaal je de volgende borgbedragen aan op de 1e huurdag: kleine auto´s: 200€, middenklasse auto´s: 300€, rest van de auto´s: 500€. Accepteer je de basis verzekering dan betaal je het eigen risicobedrag + bovenstaande borg.

Ons benzinebeleid is VOL – VOL. Mocht je de auto niet (volledig) vol tanken, dan berekenen we de missende liters + 20€ servicekosten (voor scooters de missende liters + 10€ servicekosten). Je dient de benzinebon achter te laten in de auto/scooter en in een straal van maximum 10 kilometer van het afgiftepunt te tanken. Het tankstation BP in St Jordi is druk bezocht, ga ruim op tijd. Informeer het personeel eerst dat je wilt vol tanken (het is een prepaid systeem, je dient een document of credit card achter te laten bij de kasse daar dit ter garantie dient) zodat zij de pomp voor je kunnen openen. Zorg ervoor dat de tank helemaal vol is. Soms passen er na de eerste klik nog meer liters in!

De minimum leeftijd om een kleine auto te huren op Ibiza bij Moto Luis is 21 jaar en een minimum van 2 jaar rijervaring is vereist. Als je een scooter wilt huren, moet je een geldig motorrijbewijs (A of A1) hebben en daarnaast is ervaring hebben met het rijden op scooters en Vespa’s heel erg belangrijk. Voor andere automodellen:
– Middelgrote auto’s en SUV’s: vanaf 23 jaar en 3 jaar rijbewijs.
– Minibusjes 7 – 9 zitplaatsen: vanaf 25 jaar en 3 jaar rijbewijs.
– Cabrio´s, jeeps, elektrische voertuigen en luxe modellen: zie onze huurvoor-waarden (vraag 18).

U dient een rijbewijs te tonen met minimaal 2 jaar ervaring (zie punt 4) en uw ID of paspoort. Als uw rijbewijs niet is afgegeven in een Europees land, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein, dient u ook een internationale rijvergunning aan te vragen in het land van herkomst.

Om een motor te kunnen huren moet u in het bezit zijn van een motorrijbewijs (A of A1) en ervaring is essentieel. Mocht u echter ook in het bezit zijn van een A- rijbewijs dan kunt u ook zwaardere (motor)scooters huren. U moet zich altijd richten op de wetgeving van het land van herkomst van het rijbewijs om te weten welke scooter u kunt huren in Spanje.

Wanneer een client een reservering maakt via onze website, stuurt de server een automatische bevestiging naar het e-mailadres die tijdens het reserveringsproces is opgegeven. Als u onze bevestiging niet heeft ontvangen, is deze waarschijnlijk geblokkeerd door het filter van uw e-mailservice: controleer de mappen met spam en ongewenste emails. Als u uw reserveringsbevestiging daar ook niet vindt, stuur ons dan een e-mail naar info4@motoluis.com

Er worden geen annuleringskosten berekent zolang u annuleert met een minimum van 72 uur voor aankomst. Als u dit niet tijdig bij ons schriftelijk meldt, worden de kosten van één huurdag in rekening gebracht voor kleine en middenklasse auto´s en bij andere speciale automodellen zijn de annuleringskosten 2 huurdagen (balietarief). Uitzondering voor de maanden juni, juli, augustus en september voor alle automaten, jeeps, cabrio´s, minibussen, el-ektrische auto´s en andere luxe auto´s. Mocht u met min. 30 dagen voor aankomst annuleren zijn er geen kosten, 30-15 dagen voor aankomst een 10% van het totale bedrag en minder dan 15 dagen voor de ophaaldatum een 20% van het totaal van de reservering (het minimum bedrag is altijd 2 huurdagen van het geldige balietarief). U kunt uw reservering annuleren door ons een email te sturen aan info4@motoluis.com.

Bij de huur van het voertuig zit een verzekering inclusief met  eigen risico in geval van schade. Het bedrag van het eigen risico is afhankelijk van het voertuig dat u huurt en ligt tussen 250€ en 2.000€. Voor extra gemoedsrust kunt u onze uitgebreide All in One-verzekering afsluiten, die u vrijstelt in geval van schade. Indien je niet onze All in One-verzekering afsluit, ben je verantwoordelijk voor de nieuwe schade (per ongeluk of per schade). Het eigen risico bedrag wordt afgeboekt van je credit card bij huurbegin. In maximum 72 uur (werkdagen) na afgifte wordt dit bedrag teruggestort indien er geen nieuwe schade is en je de auto met een volle tank weer hebt afgegeven. Indien er nieuwe schade is dan wordt de auto naar een onafhankelijke garage gereden. Is het bedrag van de reparatie van de schade lager dan het eigen risico bedrag, krijg je het verschil teruggestort van ons zodra wij de officiële rekening hebben ontvangen van de onafhankelijke garage. Als u een ongeval heeft met een andere auto, bent u verplicht een schaderapport in te vullen en bij ons af te geven in max. 24 uur na het ongeluk. Indien de tegenpartij de verantwoordelijkheid op zich neemt, dan bent u vrijgesteld van het betalen van het eigen risico. Onze uitgebreide All in one-verzekering dekt alle schades af BEHALVE als het gaat om roekeloos handelen/rijden, verkeerde brandstof tanken en diefstal/verlies/beschadiging/nat maken van de autosleutel of deze insluiten in de auto/scooter. De sleepdienst is niet inclusief indien het gaat om roekeloos rijden/handelen en rijden over onverharde wegen. U kunt meer informatie terugvinden in onze huurvoorwaarden. Mocht het voertuig schade oplopen tijdens de huurperiode dan vragen wij je vriendelijk ons hierover te informeren (schriftelijk) in max. 24 uur (ook als je onze All in One – verzekering hebt afgesloten) zodat wij alvast nieuwe onderdelen kunnen bestellen. Stuur hiervoor een email aan cora@motoluis.com / info4@motoluis.com. Vergeet niet foto´s mee te sturen van de schade en het kenteken van de auto (s).

In geen geval is verlies, diefstal, beschadiging of nak maken van sleutels afgedekt, net als het verlies ,diefstal of beschadiging van helmen of gestolen voorwerpen in onze voertuigen. We raden u aan om nooit iets in de auto achter te laten en deze niet af te sluiten om diefstal en mogelijke beschadiging aan ruiten of sloten te voorkomen.

Als u onze uitgebreide All in One-verzekering afsluit, heeft u gratis pechhulp inclusief, behalve in het geval als de schade wordt veroorzaakt door nalatigheid, misbruik of rijden onder invloed van alcohol of drugs. Als u de standaardverzekering met eigen risico heeft gekozen, heeft u geen gratis pechhulp, tenzij het incident te wijten is aan een fout van de auto. Motorscooters: De wegenwacht en de sleepdienst is nooit inclusief tijdens de huur van de motorscooter, de inzittendenverzekering ook niet.

Als de teruggave op de luchthaven is (self service) dan wordt de auto gefotografeerd zonder dat deze wordt verplaatst, waar bij deze foto´s als geldig worden verklaard. De klant is verantwoordelijk totdat onze medewerker de auto controleert en ophaalt. Je ontvangt van ons een email igv nieuwe schade.

We berekenen geen borg indien je onze All in One verzekering afsluit en een geldige credit card toont tijdens het ophalen van de auto of motor. Indien je de All in One verzekering afsluit en je toont enkel een debitcard/maestrokaart (pinpas) betaal je een borgbedrag van 100-500€ (afhankelijk van het gehuurde model). Indien je niet onze All in One verzekering afsluit boeken we op de eerste huurdag het bedrag van het eigen risico en bovenstaande borg af. Deze borgbedragen worden teruggestort indien alles OK was met de huurauto in een max. periode van 72 uur.

Borgbedragen op creditcards en betaalpassen worden binnen 48 uur na teruggave van het voertuig geretourneerd, zolang er geen nieuwe schade is en andere extra´s zijn ontstaan tijdens de huur. Houd er rekening mee dat bepaalde banken meer dagen nodig hebben om dit op de rekening van de klant weer te geven.

Nee, in Moto Luis is dit niet nodig zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij andere au-toverhuurbedrijven. Wij accepteren creditcards van alle medereizigers.

Als u van kleine familie gerunde hotels met persoonlijke service houdt, raden we u aan de website van Hotel Marfil in San Antonio (Ibiza) te bezoeken. Daarnaast ontvangt u met de actiecode MOTOLUIS, 10% korting krijgt op uw kamerreservering.

U kunt onze auto- en scooterverhuurvoorwaarden op Ibiza lezen in deze download-bare en PDF of op elk moment tijdens het reserveringsproces door op de bijbe-horende link te klikken.

RESERVEER UW VOERTUIG MET MOTO LUIS